Ursula von der Leyen: Vă recomand să nu vă faceți planuri pentru vacanța de vară

Data publicării:
plaja goala vacanta 2020
Foto: GettyImages

Şefa Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, i-a sfătuit duminică pe europeni să nu-şi facă rezervări pentru vacanţa de vară, pe fondul imposibilităţii de a face pronosticuri fiabile cu privire la efectele pandemiei de coronavirus, transmite agenția EFE, preluată de Agerpres.

„Recomand să aşteptaţi înainte de a vă face planuri. Nimeni nu poate face acum pronosticuri fiabile pentru iulie şi august”, a declarat Ursula von der Leyen, într-un interviu publicat în ediţia duminicală a cotidianului german Bild.

Agenţia EFE aminteşte că guvernul german a adoptat o hotărâre potrivit căreia, în cazul în care o persoană se vede nevoită să anuleze o rezervare, va primi un voucher pe care să-l poată folosi pentru o altă perioadă, însă nu îi vor fi înapoiaţi banii. În acest fel, se încearcă reducerea la maximum a efectelor asupra sectorului turistic pe care le-ar presupune anulările în masă.

Ursula von der Leyen a manifestat un oarecare scepticism faţă de această măsură şi a amintit că, la nivel european, prevalează principiul de a-i oferi clientului ambele opţiuni.

Şefa executivului european a explicat că operatorii din sectorul turistic pot acorda prioritate voucherelor şi îşi pot sfătui clienţii să opteze pentru ele, însă fără să-i împiedice să-şi ceară banii înapoi, dacă aceasta este dorinţa lor. 

Editare web: Luana Păvălucă

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri