Live

OSCAR 2018. Ce subiecte abordează peliculele din competiția pentru cel mai bun film

Data actualizării: Data publicării:
Foto: Shutterstock

Digi24 și Digi Film difuzează, în noaptea de 4 spre 5 martie, ceremonia decernării premiilor Oscar. Este o ediție care împlinește un număr rotund de ani - 90.  Oscarurile - premiile Academiei Americane de Film - se decernează încă din 1929 și sunt televizate din 1953 încoace. Peste 200 de țări difuzează ceremonia de la Hollywood, care răsplătește cele mai importante realizări în domeniul cinematografiei în decursul unui an. Membrii Academiei Americane de Film (peste 7.000 de profesioniști ai filmului) își votează preferații cu peste două luni înainte. Procesul este secret, așa cum secrete sunt și rezultatele până în momentul în care plicurile sunt deschise pe scena Dolby Theater din Los Angeles.

Vedeți aici: Premiile OSCAR® 2018. Lista completă a nominalizărilor la cea de-a 90-a ediție

Nouă sunt peliculele ce concurează anul acesta pentru cel mai râvnit titlu, Oscarul pentru cel mai bun film:

1. „The Shape of Water” 

„Phantom Thread” explorează lumea modei londoneze a anilor 50. Reynolds Woodcock este unul dintre cei mai apreciați designeri de rochii din Marea Britanie, chiar și membrii Casei regale se îmbracă de la el. Reynolds e artistul casei Woodcock, dar afacerile sunt dirijate de Cyril, sora lui. Ea are grijă ca nimic să nu-i lipsească capriciosului Reynolds și tot ea e cea care îl scoate din încurcături sentimentale.

Viața lui Reynolds e dată peste cap de Alma, o chelneriță care îi devine muză și iubită. Însă, spre deosebire de toate celelalte muze anterioare, Alma se încăpățânează să fie mai mult.

Regizat de Paul Thomas Anderson, „Phantom Thread” este filmul de retragere al lui Daniel Day-Lewis. Actorul deține recordul de Oscaruri pentru rol principal masculin - trei la număr.

Toate știrile despre premiile Academiei Americane de Film le găsiți în secțiunea specială a site-ului Digi24.ro, Goana după aur.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

Are 38 de ani și a iscat multe discuții după ce s-a aflat ce dietă ține. ”N-ar trebui să te lauzi cu asta”

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Oscar 2022. Care sunt filmele cu șanse mari de a ajunge pe lista scurtă a nominalizărilor

OSCAR® 2020. „Parasite” scrie istorie. Lista completă a câștigătorilor

Oscar 2020 - Organizatorii ar fi publicat din greşeală o listă cu viitorii câştigători

Cel mai bun film al anului 2019, potrivit IMDB

Partenerii noștri