Live

A fost făcută necropsia bebelușului mort după botez și s-a găsit lichid în plămâni. Preotul este urmărit penal

Data actualizării: Data publicării:
Un preot pregătește cristelnița pentru botez. Foto: arhivă GettyImages

Cauza morții bebelușului din Suceava, decedat după ce a fost botezat, ar fi fost lichidul aspirat în plămâni. Este concluzia medicilor legiști care au făcut miercuri necropsia nou-născutului.

Parchetul de pe lângă Judecătoria Suceava a hotărât să înceapă urmărirea penală împotriva preotului care a oficiat duminică botezul. Preotul are calitate de suspect și acuzația este de ucidere din culpă.

Astăzi a fost efectuată necropsia. A fost prezentă o echipă destul de mare de specialiști în Medicină Legală. La solicitarea parchetului și a familiei au fost aduși specialiști și din alte localități, pentru o evaluare cât mai transparentă și minuțioasă a cazului.

În plămânii bebelușului s-a găsit lichid. E o informație confirmată și la începutul săptămânii de medicii care l-au resuscitat pe copil și care au spus că 110 ml de lichid au ajuns în plămânii lui.

Acest lichid urmează să fie analizat pentru a fi stabilită natura lui - dacă este vorba de apă sau lichid matern. Raportul complet al autopsiei va fi finalizat după cîteva săptămâni.

Incidentul a avut loc duminică, într-o biserică din Suceava. Bebelușului i s-a făcut rău după ce a fost băgat în apă. A fost chemată ambulanța și a fost resuscitat la fața locului, după care a fost dus la spital, unde a mai supraviețuit doar câteva ore.

Editor : D.C.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

”V-ați propus să mă luați la mișto?”. A aflat că FCSB a luat titlul și nu s-a abținut: ”Ca un cuțit în inimă”

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

"Nu poți compensa prin bani moartea unui copil". Tatăl unui bebeluș omorât de nosocomiale în spital face mărturii tulburătoare

Despăgubiri de 800.000 de euro pentru moartea unui bebeluș în spitalul din Suceava

Nou-născut găsit mort la o groapă de gunoi din județul Cluj. Bebelușul era ascuns în saci menajeri

Detalii cutremurătoare despre tragedia din Iași, unde o mamă și-a aruncat bebelușul de 5 luni de la etajul 3, ca să îl salveze din foc

Partenerii noștri