Detalii cutremurătoare despre tragedia din Iași, unde o mamă și-a aruncat bebelușul de 5 luni de la etajul 3, ca să îl salveze din foc

Data actualizării: Data publicării:
copil mort incendiu iasi
Sursa foto: colaj Ziarul de Iași

Ies la iveală detalii cutremurătoare în cazul tragediei din Iași, unde un bebeluș de 5 luni a murit, după ce mama lui l-a aruncat de la etajul 3 ca să îl salveze din flăcări. Femeia, care este în stare gravă la spital, l-ar fi învelit în mai multe pături și haine groase, înainte să îl arunce pe geam. La sosirea salvatorilor, ea ar fi strigat la echipajul de ambulanță să-i caute bebelușul sub pături. Între timp, soțul femeii - despre care vecinii spun că avea certuri dese cu aceasta - a fost dus la audieri, scrie Ziarul de Iași. “Nu eu am pus focul, doar era soţia mea”, le-ar fi declarat acesta anchetatorilor.

Tragedia a avut loc miercuri, cu puțin înainte de ora 15:00, într-un bloc din cartierul Cantemir, din Iași. În apartamentul în care familia se mutase de curând a izbucnit un incendiu. Întrucât ușa ar fi fost blocată de flăcări, femeia a luat o decizie dramatică: să își arunce bebelușul pe geam, după care a sărit și ea.

Înainte de a recurge la gestul extrem, femeia, scrie sursa citată, l-ar fi învelit pe băiețelul de 5 luni în mai multe pături şi hăinuţe, pentru a-i atenua impactul la cădere.

Potrivit martorilor, la venirea ambulanței, aceasta ar fi strigat, cu ultimele puteri, la medici că bebelușul este în apropiere, să-l caute sub pături și să îl salveze.

Atenție! Fotografii care vă pot afecta emoțional!

Sursa foto: Ziarul de Iași
Sursa foto: Ziarul de Iași

Bebelușul a ajuns în stare foarte gravă la spital. Câteva ore mai târziu, micuțul a murit.

"Pacientul a fost transferat la Spitalul de Neurochirurgie Iaşi, prezentând comă de gradul al IV-lea, stop cardiorespirator resuscitat, traumatism craniocerebral grav, cu hemoragii multiple intracraniene şi fracturi multiple craniene, fracturi costale, contuzie pulmonară şi contuzie abdominală", a declarat Cătălina Ionescu, purtător de cuvânt al Spitalului de Copii „Sf. Maria” din Iaşi, unde bebelușul a fost dus inițial.

Și starea mamei lui este extrem de gravă. Femeia este internată la Chirurgie Plastică, cu arsuri de gradul al II-lea pe 12% din suprafața corpului, pe piept și mâna dreaptă. În plus, s-a ales cu răni grave și după ce s-a izbit de sol.

"Pacienta a suferit o fractură complexă de bazin, fractură complexă sacrum (n.red. os triunghiular care face parte din bazin), fracturi costale pe partea stângă, în dreptul vertebrelor C6-C7" a declarat, pentru Ziarul de Iași, prof. dr. Diana Cimpoeșu, medic-șef UPU-SMURD Iași.

Între timp, anchetatorii încearcă să afle ce s-a întâmplat: incendiul a izbucnit accidental sau a fost pus intenționat. Soțul femeii a fost dus la audieri: "Nu eu am pus focul, doar era soţia mea", le-ar fi spus acesta oamenilor legii.

Familia locuia de puțină vreme în bloc, spun vecinii, care i-ar fi auzit pe cei doi soți certându-se adesea. Oamenii din bloc susțin că, de multe ori, neînțelegerile ar fi degenerat în violențe, iar femeia își lua bebelușul și pleca la părinții ei. Ultima oară, bărbatul şi-ar fi agresat soţia chiar de Crăciun, iar ea s-ar fi refugiat câteva ore la o vecină, scrie sursa citată.

Până să intre în concediul maternal, femeia lucrase ca medic rezident de laborator la Spitalul “Sfântul Spiridon”, mai scrie presa locală.

Dosarul a fost preluat de Parchetul de pe lângă Tribunalul Iași. Anchetatorii s-au întors, joi dimineață, în apartamentul familiei, pentru a căuta noi probe care să facă lumină în acest caz.

Editor : Izabela Zaharia

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri