Live

A murit Prinţul Vittorio Emanuele di Savoia, fiul ultimului rege al Italiei

Data publicării:
Vittorio Emanuele di Savoia a fost alungat din Italia la vârsta de 9 ani, împreună cu toţi descendenţii de sex masculin ai casei regale, prin Constituţia din 1946. Sursa foto: Profimedia Images

Prinţul Vittorio Emanuele di Savoia, fiul ultimului rege al Italiei, a murit sâmbătă la Geneva, în Elveţia, la vârsta de 86 de ani, după un lung exil, a declarat pentru AFP avocatul său Sergio Orlandi, confirmând o informaţie apărută în presa italiană, transmite News.ro.

"Alteţa sa regală, Victor Emmanuel, Duce de Savoia şi Prinţ de Napoli, s-a stins din viaţă în pace la Geneva, înconjurat de familia sa", se arată într-un scurt comunicat al casei regale de Savoia, citat de mass-media, precizând că locul şi data funeraliilor vor fi anunţate ulterior.

Întrebat de AFP, Orlandi a confirmat: "Da, a murit în această dimineaţă".

Victor Emmanuel de Savoia, născut la 12 februarie 1937 la Napoli, a fost şeful Casei de Savoia, care a condus Italia unificată din 1861 până în 1946, şi fiul ultimului rege, Umberto al II-lea, care a deţinut tronul doar din mai până în iunie 1946.

A părăsit Italia la vârsta de 9 ani, alungat împreună cu toţi descendenţii de sex masculin ai casei regale prin Constituţia din 1946 pentru a sancţiona colaborarea bunicului său, Victor Emanuel al III-lea, cu regimul fascist şi semnarea legilor rasiale.

A putut să se întoarcă în Italia abia în decembrie 2002, după ce Parlamentul italian a votat pentru ridicarea exilului său. Pentru a obţine acest lucru, el a trebuit să jure loialitate Republicii, gest pe care a refuzat să-l facă multă vreme.

Editor : M.I.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

”Cea mai frumoasă femeie din lume”, gata să spună totul despre Năstase: ”Nu mai pot să trăiesc în minciună. E dureros ce mi se întâmplă”

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Mafia italiană nu-și mai murdăreşte mâinile cu sânge. „Ar fi fost o prostie să credem că nu vor profita de un aflux uriaş de bani”

Oamenii se pot căsători complet dezbrăcați pe o plajă din Sardinia. Primarul a avut ideea și spune că motivele sunt serioase

În timp ce statul e blocat în soluții, sute de copii cu malformații cardiace au fost salvați în străinătate: „Ar fi murit în România”

Un român a vrut să fure bani dintr-un bancomat din Italia și a rămas fără o mână

Partenerii noștri