Live

De ce a ales Guvernul plata șomajului tehnic pentru angajați, deși a analizat și varianta plății salariilor. Explicațiile lui Orban

Data publicării:
FOTO: Getty Images

Premierul Ludovic Orban a anunțat într-o conferință de presă măsurile adoptate în ședința de Guvern care s-a întins până târziu în noapte. Guvernul va asigura plata șomajului tehnic pentru angajații companiilor care își închid activitatea, însă nu mai mult de 75% din salariul mediu brut. Ludovic Orban a explicat de ce a fost aleasă varianta plății șomajului tehnic pentru angajați, deși Guvernul a analizat și varianta de susținere a companiilor prin plata salariilor acestora.

"Am avut în analiză și o măsură activă de susținere a companiilor pentru plata salariilor angajaților, dar am luat decizia  de a susține plata șomajului tehnic si din cauza contextului.

Dacă am fi am ales măsura de a susține plata salariului printr-o măsură activă din bugetul fondului de șomaj am fi instituit obligația angajaților de a se duce la muncă.

Am considerat că este pe moment, pentru situația de urgență, mult mai utilă măsura de a plăti șomajul tehnic, neobligându-i să se ducă la serviciu, astfel încât să stea acasă și să evite contactele sociale care ar fi putut să crească riscul de contaminare", a declarat premierul.

redactare G.M.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

Împușcată mortal în plină stradă, la 21 de ani, alături de iubit! Autoritățile au făcut o descoperire care schimbă totul

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

20% dintre tinerii români nici nu învață, nici nu muncesc. "E un mit periculos, că avem prea mulți studenți. Suntem într-un mare risc"

SUA anunță sute de sancțiuni împotriva companiilor care ajută Rusia. Multe dintre ele sunt chineze

Cazul bizar al pacientului infectat cu coronavirus timp de 613 zile

Angajați CFR beți la muncă, un bărbat care răspundea de siguranța feroviară avea o alcoolemie de 1,39 mg/l. Raport îngrijorător în gări

Partenerii noștri