Live

Ilie Năstase și-ar putea pierde de tot dreptul de a se sui la volan

Data publicării:

Ilie Năstase s-a convins că în trafic nu-i ca-n tenis, să poţi comenta fără consecinţe ori de câte ori eşti fluierat. Fostul numar unu al tenisului mondial a pierdut ieri în două seturi meciul cu Poliţia Rutieră. S-a ales cu două dosare penale în câteva ore. A condus băut, a fost urmărit de agenţi şi încătuşat în zorii zilei, iar câteva ore mai târziu s-a urcat pe un scuter, deşi nu mai avea drept de a conduce. Acum, vrea să-şi ia revanşa. La CEDO. Nu este însă singurul episod de acest fel. În 2011, Ilie Năstase a avut permisul suspendat tot pentru că a fost prins conducând după ce a băut. Iar acum, poliţiştii iau în calcul să-i anuleze dreptul de a conduce.

- Mă închide.
- Cum s-au comportat poliţiştii cu dumneavoastră?
- Urât. Ei nu sunt poliţişti domnule, ei sunt miliţieni.
Urcă în mașina de poliție, îi ia polițistului șapca de pe cap și și-a pune el.

De două ori în şase ore a ajuns Ilie Năstase în duba poliţiştilor. Prima dată abia se luminase de ziuă. Era ora 5:45 când agenţii l-au tras pe dreapta, pe Şoseaua Nordului, în apropiere de Ambasada Chinei.

„A oprit inițial, după care, în urma unor discuții sumare cu agentul de poliție, s-a pus în mișcare fără a avea acceptul acestuia, (următorul pas) fiind urmarirea și oprirea acestuia în trafic după aproximativ 200 de metri prin blocarea acelui autovehicul. Conducătorului i s-a cerut să se legitimeze și, întrucât emana vapori de alcool, i s-a cerut să se supună testării cu aparatul etilotest. Persoana în cauză a refuzat acest lucru, a devenit agresiv, manifestând o atitutinde neprincipiala față de colegii noștri și față de o conduită socială corectă, motiv pentru care a fost necesară încătușarea acestuia”. Acestea au fost explicațiile date de Victor Gâlceavă, șeful Brigăzii de Poliție Rutieră București.

A urmat un drum la Institutul de Medicină Legală, unde Ilie Năstase a acceptat să sufle în fiolă.

„Rezultatul fiind 0,55 mg/l în aerul expirat, valoare ce conferă obligativitatea recoltării de sânge”, a precizat șeful de la Rutieră.

Nici vorbă însă ca Ilie Năstase să permită recoltarea unor probe pentru stabilirea alcoolemiei! De aici şi primul dosar penal. Şi-a petrecut dimineaţa la sediul Brigăzii Rutiere, de unde a plecat cu un taxi.

„Am un dosar penal, sunt penal, adică am făcut ceva penal? Că nu înţeleg”, le-a declarat Năstase jurnaliștilor.

Întâmplarea, povestită de această dată de Ilie Năstase, are altă versiune:

„M-au oprit şi m-au întrebat: aţi băut? Da, domnule, am băut trei beri. A, păi, aţi stat prea mult, domnule, n-aţi băut numai trei beri, aţi băut mai mult. Atunci m-am enervat şi i-am spus: mai şi mănânc. Și a zis să facem testul. Nu fac testul aici, pentru că eu am 72 de ani şi ţi-am spus cinstit cât am băut. Şi am zis hai să mergem la Poliţie şi să facem acolo. M-a tras afară din maşină, m-a aruncat pe trotuar cu faţa în jos şi un băieţel mai solid mi-a pus şi piciorul pe spate”, a povestit fostul tenismen.

Poliţiştii spun că totul a fost filmat şi că au respectat regulile, dar Ilie Năstase este convins că este victima unui abuz şi a mers la spital să-şi scoată un certificat medical ca să le ceară socoteală agenţilor.

- Aţi scos certificat medico-legal?
- Da. Da. Asta-i, stânga, aici. Toată asta, aici, aici, aici, le-a arătat el jurnaliștilor semnele de la cătușe.

La spital nu a mers însă cu taxiul, ci cu scuterul, ceea ce le-a ridicat din nou mingea la fileu agenţilor de circulaţie.

După ce Ilie Năstase a ieşit din Spitalul Floreasca s-a urcat pe scuterul cu care a şi venit aici, a traversat Calea Floreasca, doar că nu a fost atent şi a trecut peste linia dublă continuă. A fost văzut de poliţişti, iar în momentul în care a făcut dreapta, poliţiştii l-au oprit.

- Stăteau la pândă, nu i-aţi văzut acolo, la colţ? Este explicația lui Ilie Năstase.

Nesăbinţa de a se urca pe scuter i-a adus al doilea dosar. La întâlnirea matinală cu oamenii legii, Ilie Năstase îşi pierduse permisul pentru trei luni. Fostul tenismen ajuns din nou la poliţie pentru explicaţii.

- Dacă v-a fost suspendat permisul, de ce v-aţi mai urcat pe scuter?
- Păi am alt permis.
- V-au mai testat cu aparatul etilotest?
- Nu. Ba da. Şi a ieşit tot aşa. 006.

Pentru cei de la Rutieră faptul că Ilie Năstase nu s-a sfiit să urce băut la volan nu reprezintă o surpriză. În 2011, Ilie Năstase a avut permisul suspendat tot pentru că a fost prins conducând după ce a băut. Și nici ca pasager n-a fost mai amabil cu poliția.

„Îmi aduc aminte că acum câțiva ani buni, cetățeanul Ilie Năstase, din locul pasagerului la acel moment, mi-a adresat niște cuvinte care au ținut loc de bună seară sau odihnă plăcută. L-am iertat atunci. I-am atras atenția. I-am explicat. Se pare că nu a înțeles nimic din întâlnirea noastră de atunci”, povestește Bogdan Toader, polițist.

Acum, poliţiştii ar putea decide să-i ia de tot dreptul de a mai conduce vehicule.

Citiți și: 

Ilie Năstase, amendat cu 2.305 lei și 6 puncte de penalizare

Ilie Năstase, un nou incident în trafic, la 6 ore după ce a fost prins băut – ar fi trecut pe roșu: „Mă duc la CEDO”

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

Nota surprinzătoare primită de Radu Drăgușin după ce a jucat 103 de minute în ultimul meci al sezonului pentru Tottenham

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Ilie Năstase: Până mor, vom lua înapoi terenurile de tenis de la BNR

(P) ADMIRAL Cazinou a lansat cel mai tare Pachet de Bun Venit de pe piata!

Ilie Năstase a participat la ceremoniile de Ziua Națională în uniforma de general. Ministrul Apărării spunea că l-ar putea sancționa

ÎNTREBAREA SĂPTĂMÂNII: Cazul Ilie Năstase. Ar trebui separat comportamentul lui Ilie Năstase de realizările sale sportive?

Partenerii noștri