Live

Ce va face Firea în PSD după victoria lui Dragnea. Analiza lui CTP

Data actualizării: Data publicării:

Jurnalistul și scriitorul Cristian Tudor Popescu a apreciat, la Digi24, că primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, va continua lupta în PSD împotriva președintelui Liviu Dragnea.

Jurnalistul a vorbit, în primul rând, despre grupul contestatarilor care au făcut declarații, vineri, seară, după ședința CEx. „Au fost patru persoane, între care trei bărbați grei ai partidului – domnul Stănescu, domnul Neacșu, domnu Țuțuianu, piese grele în partid -, iar liderul informal al acestui grup a fost doamna Firea, de la bun început”, a spus Cristian Tudor Popescu. 

„Îmi este destul de clar că doamna Firea va continua să fie o contrapondere la Liviu Dragnea în partid, va încerca în continuare să-și câștige susținători, va folosi capitalul de imagine și de procente pe care îl are. Am văzut aici configurarea unui nucleu pentru viitor”, a explicat jurnalistul.

El a precizat că inclusiv contestatarii lui Dragnea se așteptau să piardă votul în Comitetul Executiv. 

Citiți și:   Cristian Tudor Popescu explică de ce a eșuat puciul anti-Dragnea

„Cred că a fost prima şedinţă de CEx în care s-a dezbătut cu foarte multă sinceritate, cu argumente logice care ne frământă”, a declarat la finalul CEx Gabriela Firea. Ea a spus că s-a cerut excluderea sa de către primarul sectorului 5, fapt care nu a fost supus dezbaterii şi aprobării la intervenţia lui Dragnea şi a lui Dăncilă.

Întrebată cum va mai colabora cu Dragnea şi cu cei care au votat împotrivă, Gabriela Firea a răspuns: „Sunt membru al PSD, am considerat că am epuizat etapele statutare când am ieşit public cu afirmaţiile pe care le-am făcut, am avut colegi care au gândit de aceeaşi manieră. Nu a fost foarte uşor să venim cu argumentaţiile din acea declaraţie, dar am simţit că e nevoie pentru partid”.

„Susţinem până la capăt, nu ne-am schimbat opinia”, a spus şi Paul Stănescu despre conţinutul scrisorii.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

”Execuție” în 21 de minute! VIDEO Ostapenko nu a suportat umilința și a izbucnit. Gestul făcut și la finalul meciului

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Nicușor Dan spune că nu-l va ataca pe Sebastian Burduja, dar cere votul simpatizanților PNL: „Votul pe candidatul 3 e un vot aruncat”

Băsescu este convins că Ciolacu va pierde PSD dacă Firea va câștiga Primăria Capitalei: „Nu-l iartă, nici eu nu l-aș ierta”

Băsescu: Dacă se retrage Piedone, câștigă sigur Firea. Dar nu se va retrage pentru că e în înțelegere cu Ciolacu

Firea intră în competiția tricourilor cu Piedone și Nicușor Dan. Mesajul adresat adversarilor bărbați, la depunerea candidaturii la PMB

Partenerii noștri