Live

Ciolacu anunță înființarea comisiei de anchetă privind datele pandemiei: Voiculescu a sesizat că au fost falsificate datele

Data actualizării: Data publicării:
Președintele PSD, Marcel Ciolacu Foto: Inquam Photos/ George Călin

Președintele PSD Marcel Ciolacu anunță că PSD a depus solicitarea pentru înființarea unei comisii parlamentare de anchetă privind datele pandemiei. Acesta susține că primul care a sesizat că datele au fost falsificate a fost ministrul Sănătății Vlad Voiculescu și cere USR să susțină înființarea comisiei.

„Primul care a sesizat că au fost falsificate datele a fost ministrul Sănătății Vlad Voiculescu. Ne-a explicat domnul ministru cum nu s-au raportat ultimele 2 zile, iar unde erau focare au fost scoase din prognoze. Este o lipsă de transparență totală. Sunt ferm convins că această comisie de anchetă va afla adevărul”, a declarat președintele PSD.

Acesta a precizat că PSD a depus luni solicitarea pentru înființarea comisiei.

„Am decis azi depunerea solicitării privind înființarea unei comisii de anchetă care privește falsificarea datelor pandemiei. Pandemia este o chestiune de siguranță națională. Sper ca USR să nu închidă ideea de transparență și să voteze înființarea acestei comisii, altfel USR este părtaș”, a mai declarat Ciolacu.

Inițiativa PSD a plecat de la un schimb de replici între ministrul Sănătății și fostul ministru al Muncii, pe Facebook. Voiculescu a comentat la o postare a Violetei Alexandru în care susține că felul în care a fost calculată rata de incidență în perioada alegerilor parlamentare i-a ridicat semne de întrebare. Ulterior, ministrul a revenit asupra declarațiilor.

În scandalul datelor s-a implicat și președintele Klaus Iohannis care a spus că a fost „o expresie nefericită” a ministrului.

„Nu a măsluit nimeni datele, nici înainte de alegeri, nici după, nici acum. Cred că a fost o expresie nefericită. Formulele de calcul sunt însă diferite. Când a fost ministrul Tătaru a găsit o anumită formulă de calcul, nu a ascuns nimeni date și informații. Acum ministrul Voiculescu a dorit să modifice formula. Vorbim de două formule ușor diferite, în niciun caz nu a măsluit cineva datele. Ele au fost absolut corecte așa cum au fost calculate și înainte și după alegeri”, a spus săptămâna trecută Klaus Iohannis.

Editor : Robert Kiss

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

Femeia care și-a cumpărat un avion pentru a nu mai plăti mereu două locuri a intrat pe teren și internetul ”a explodat”

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Ciolacu şi Firea au mers de 1 Mai la depoul Dudeşti din Capitală și le-au vorbit angajaților STB despre creșterea salariilor

Simonis: România nu e pregătită peste noapte pentru cota progresivă. La fel și cu taxa pe lux. ANAF să se raporteze la un calcul al UAT

Alfred Simonis, despre atacurile din coaliție în campania electorală: Vor exista, mai ales din eșaloanele doi și trei

PSD şi PNL se acuză reciproc pentru surparea străzii din Slănic Prahova

Partenerii noștri