Ciolacu anunță înființarea comisiei de anchetă privind datele pandemiei: Voiculescu a sesizat că au fost falsificate datele

Data actualizării: Data publicării:
marcel ciolacu în timpul unor declaratii de presă
Președintele PSD, Marcel Ciolacu Foto: Inquam Photos/ George Călin

Președintele PSD Marcel Ciolacu anunță că PSD a depus solicitarea pentru înființarea unei comisii parlamentare de anchetă privind datele pandemiei. Acesta susține că primul care a sesizat că datele au fost falsificate a fost ministrul Sănătății Vlad Voiculescu și cere USR să susțină înființarea comisiei.

„Primul care a sesizat că au fost falsificate datele a fost ministrul Sănătății Vlad Voiculescu. Ne-a explicat domnul ministru cum nu s-au raportat ultimele 2 zile, iar unde erau focare au fost scoase din prognoze. Este o lipsă de transparență totală. Sunt ferm convins că această comisie de anchetă va afla adevărul”, a declarat președintele PSD.

Acesta a precizat că PSD a depus luni solicitarea pentru înființarea comisiei.

„Am decis azi depunerea solicitării privind înființarea unei comisii de anchetă care privește falsificarea datelor pandemiei. Pandemia este o chestiune de siguranță națională. Sper ca USR să nu închidă ideea de transparență și să voteze înființarea acestei comisii, altfel USR este părtaș”, a mai declarat Ciolacu.

Inițiativa PSD a plecat de la un schimb de replici între ministrul Sănătății și fostul ministru al Muncii, pe Facebook. Voiculescu a comentat la o postare a Violetei Alexandru în care susține că felul în care a fost calculată rata de incidență în perioada alegerilor parlamentare i-a ridicat semne de întrebare. Ulterior, ministrul a revenit asupra declarațiilor.

În scandalul datelor s-a implicat și președintele Klaus Iohannis care a spus că a fost „o expresie nefericită” a ministrului.

„Nu a măsluit nimeni datele, nici înainte de alegeri, nici după, nici acum. Cred că a fost o expresie nefericită. Formulele de calcul sunt însă diferite. Când a fost ministrul Tătaru a găsit o anumită formulă de calcul, nu a ascuns nimeni date și informații. Acum ministrul Voiculescu a dorit să modifice formula. Vorbim de două formule ușor diferite, în niciun caz nu a măsluit cineva datele. Ele au fost absolut corecte așa cum au fost calculate și înainte și după alegeri”, a spus săptămâna trecută Klaus Iohannis.

Editor : Robert Kiss

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri