Contre în coaliție pe cifrele pandemiei. Voiculescu, comentariu pentru Alexandru: Focarele COVID, scoase din calcul înainte de alegeri

Data actualizării: Data publicării:
colaj violeta alexandru vs. vlad voiculescu
Ceartă pe Facebook între Violeta Alexandru și Vlad Voiculescu pe cifrele pandemiei. Fotografii: InquamPhotos/Octav Ganea

Tensiunile din coaliția de guvernare se manifestă și pe Facebook. Fostul ministru al Muncii din guvernul Orban, Violeta Alexandru, îi reproșează lui Vlad Voiculescu, fără a-i da însă numele, modul în care comunică pe tema numărului tot mai mare de infectări din Capitală. Ea spune că declarațiile lui mai degrabă sporesc îngrijorarea decât să ajute. Ministrul Sănătății i-a dat replica într-un comentariu la postarea respectivă. Vlad Voiculescu spune că felul în care a fost calculată rata de incidență în perioada alegerilor parlamentare i-a ridicat semne de întrebare.

„La ce tensiune e în Bucureşti de câteva zile de când a crescut numărul cazurilor de Covid, contează mult câtă credibilitate are persoana care face declaraţii şi, binenţeles, ce declară. Oricum, în Bucureşti se declară multe. Recunosc că selectez deja, ascult oamenii în care am încredere pentru că mă uit la experienţa lor. Afirmaţii oficiale/politice gen – nu am încredere în cifre/cifrele sunt altele, s-ar putea să evolueze lucrurile aşa sau invers (fără să se indice argumentele), eu o să fac cum vreau ca să arăt că pot - nu doar că nu ajută, dar sporesc îngrijorarea. Un oraş atât de îngrijorat este un oraş căruia îi scade randamentul. Spun asta pentru că răspund zilnic la telefon/mesaje, mai ales oamenilor fără funcţii, oameni care nu au de ce să se ferească, ei îmi spun exact ceea ce simt. Sincer, este cel mai mare câştig al meu de când am decis să mă implic în viața politică”, a scris Violeta Alexandru, pe Facebook, marți seară.

Simțindu-se vizat, actualul ministru al sănătății, Vlad Voiculescu, i-a răspuns printr-un comentariu în care spune că „felul inovativ în care a fost calculată incidenţa înainte de alegeri mi-a ridicat câteva semne de întrebare”.

„Dragă Violetă, avem nevoie să construim încredere şi vom reuşi doar dacă spunem mereu adevărul. Felul <inovativ> în care a fost calculată incidenţa înainte de alegeri mi-a ridicat câteva semne de întrebare. Din calcul au fost eliminate cifrele din focare - nicăieri în Europa nu s-a mai procedat aşa. Din calculul incidenţei la 14 zile au fost <pierdute> vreo două zile”, a răspuns Vlad Voiculescu.

„Astea sunt <artificiile> de anul trecut pe care le-am descoperit cu surprindere și mai mult decât atât. Până să vorbim despre cum comunicăm, ceea ce comunicăm ar trebui să fie cât mai aproape de adevăr. Contează, mai ales în situații de genul ăsta. Altfel de furăm singuri căciula mințindu-ne frumos. Bănuiesc că nu știai despre <inovațiile> de mai sus. Asta poate îți lămurește de ce am spus zilele trecute că <cifrele sunt altele>”, a completat ministrul sănătății.

cearta-facebook-violeta-alexandru-vlad-voiculescu
Ceartă pe Facebook între Violeta Alexandru și Vlad Voiculescu pe cifrele pandemiei.

Duminică seară, Vlad Voiculescu a declarat că nu poate fi exclusă carantinarea Bucureştiului, pentru că numărul de infectări creşte foarte repede, precizând că, după calculele sale, incidența COVID în Capitală este mai mare decât cea din cifrele prezentate în raportările zilnice. 

În aceste zile se discută intrarea Capitalei în carantină, după ce rata de incidență a cazurilor a ajuns marți la 6,22 la mie. Dacă din partea Guvernului mesajul este că se evită o asemenea măsură sau că este ultima pe listă, prefectul Capitalei a spus nu exclude nicio posibilitate, dar că incidența peste 6 cazuri la mie nu înseamnă automat carantină.

Editor : G.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri