Klaus Iohannis, despre scandalul datelor iscat de Voiculescu: A fost o expresie nefericită. Nu a măsluit nimeni datele

Data actualizării: Data publicării:
klaus iohannis si ministrul sanatatii vlad voiculescu in curtea institutului matei bals
Președintele Klaus Iohannis și Vlad Voiculescu, după incendiul de la „Matei Balș”. Foto: Administrația Prezidențială.

Președintele Klaus Iohannis a declarat miercuri că „nu a măsluit nimeni datele” cu privire la evoluția pandemiei din România, după ce ministrul sănătății, Vlad Voiculescu, a scris marți seară că „felul inovativ” în care a fost calculată incidenţa cazurilor de COVID înainte de alegeri i-a ridicat „câteva semne de întrebare”.

„Nu a măsluit nimeni datele, nici înainte de alegeri, nici după, nici acum. Cred că a fost o expresie nefericită. Formulele de calcul sunt însă diferite. Când a fost ministrul Tătaru a găsit o anumită formulă de calcul, nu a ascuns nimeni date și informații. Acum ministrul Voiculescu a dorit să modifice formula. Vorbim de două formule ușor diferite, în niciun caz nu a măsluit cineva datele. Ele au fost absolut corecte așa cum au fost calculate și înainte și după alegeri”, a spus Klaus Iohannis, aflat la Dăbuleni.

„Nu cred că aceste discuții teoretice pe formulă opresc pandemia sau alină suferințele unui pacient. Să ne implicăm unde este nevoie, să creștere numărul de paturi la ATI, să fim mai proactivi ca să facem față valului 3”, a completat președintele.

Întrebat ce să înțeleagă românii din acest scandal, șeful statul a răspuns: „Românii să înțeleagă că trebuie să respecte restricțiile, să se vaccineze și să aibă încredere în medici”.

Întrebat dacă Vlad Voiculescu nu a înțeles formula veche de calcul, președintele i-a rugat pe jurnaliști să-l întrebe acest lucru pe ministru.

Editor : G.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri