Live

Cîțu: România a pierdut fonduri europene de 4,7 milioane de euro pentru teste COVID. Ministrul Mihăilă nu a semnat contractul la timp

Data publicării:
Teste pentru coronavirus. Foto: George Călin

România a pierdut în acest an fonduri europene de 4,7 milioane de euro pentru decontarea de teste RT PCR şi rapide antigen pentru depistarea infecţiei cu SARS-CoV-2, a declarat, joi, premierul interimar Florin Cîţu, care a susţinut că motivul ar fi faptul că fostul ministru al Sănătăţii Ioana Mihăilă nu a urgentat semnarea contractului de finanţare.

Potrivit prim-ministrului, Comisia Europeană a lansat o linie de finanţare destinată statelor membre în vederea asigurării accesului la certificatele verzi COVID, în cadrul instrumentului de finanţare ESI şi au fost solicitate depuneri de aplicaţii, transmite Agerpres.

El a precizat, într-o conferinţă de presă, că Ministerul Sănătăţii a depus o aplicaţie pentru obţinerea de fonduri în data de 2 iulie, care a fost analizată de Comisia Europeană şi aprobată suma de 4,7 milioane de euro pentru decontarea a 88.350 teste PCR şi 89.760 teste rapid antigen.

„Decontarea, rambursarea testelor se poate realiza doar în corelare cu eliberarea certificatelor verzi pentru persoane solicitante pentru perioada iunie - octombrie 2021.

În ceea ce priveşte semnarea contractului de finanţare menţionăm următoarele: acesta a fost transmis spre avizare internă în prima jumătate a lunii august, Direcţia Juridică a discutat de mai multe ori cu ministrul de la acel moment despre necesitatea semnării urgente a acestuia; contractul a fost returnat Direcţiei Juridice neavizat în 7 septembrie. Deci, aceşti bani au fost pierduţi pentru că ministrul de la momentul respectiv nu a dat curs acestui lucru”, a afirmat Cîţu, la finalul şedinţei de Guvern.

Editor : A.C.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

”V-ați propus să mă luați la mișto?”. A aflat că FCSB a luat titlul și nu s-a abținut: ”Ca un cuțit în inimă”

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Cîțu, după ruperea Alianței PSD-PNL la București: „E nevoie de un candidat de calibru și de la PNL nu poate fi decât Ciucă”

Cum au crescut acțiunile companiei Gabriel Resources de la începutul lunii februarie

Șefii PNL au discutat despre ieșirea de la guvernare. Blaga: „Se rupe hamul ori moare calul”

Cîțu, despre contribuția la sănătate: Ciolacu a dat ordin să fie oprit cu orice preț. Socialiștii vor să plătiți taxe mai multe

Partenerii noștri