Live

Kelemen Hunor, la Digi24: Revenirea aurului e treaba BNR. Nu văd care ar fi problema dacă aurul stă în banca Angliei

Data actualizării: Data publicării:
FOTO: Shutterstock

În privinţa aurului, trebuie lăsată Banca Naţională să decidă cum e mai bine, a declarat la Digi24 liderul UDMR, Kelemen Hunor. 

Revenirea aurului e treaba Băncii Naţionale, nu neapărat a Parlamentului. Dacă BNR crede că e bine să facă această mişcare, poate să facă.

Nu trebuie să dai o lege în Parlament, trebuie să laşi BNR să decidă cum e mai bine. Ei folosesc acest instrument în perioade mai grele, şi din punct de vedere al securităţii investiţiilor, o garanţie, când trebuie să plăteşti datoria externă şi trebuie să umbli acolo, indiferent că e aur sau valută.

Aurul e treaba BNR.

Independenţa, autonomia Băncii Naţionale trebuie păstrate. A funcţionat bine în aceşti 20 – 30 de ani, acolo permanent au fost profesionişti, au făcut un balet extrem de dificil şi elegant în perioade de criză, au reuşit să menţină şi cursul în limite acceptabile. Politic, şi tehnic, BNR ştie ce are de făcut. Nu văd care ar fi problema dacă aurul stă în banca Angliei”, a spus Kelemen Hunor.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

FOTO După ce s-a lăsat filmată la duș, alături de soțul ei, a semnat contractul vieții. ”Ne vedem acolo”

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

BNR lansează două monede cu prilejul aniversării a 20 de ani de la aderarea României la NATO. Mesajul guvernatorului Mugur Isărescu

Kelemen Hunor: Când ai dubii cu cine să mergi la alegerile din 2024, tot timpul ai o soluție bună, UDMR. Niciodată nu te lasă baltă

Arenele BNR, folosite exclusiv de angajații instituției: „Pentru noi nu e o bază de tenis, ci sediul secundar de maximă securitate”

Kelemen Hunor: Cu chiu cu vai au găsit un candidat comun, acum îl abandonează. O bâlbâială politică de neiertat

Partenerii noștri