Live

Viorica Dăncilă: Pilonul II nu se desființează, dar ar putea suferi modificări

Data actualizării: Data publicării:

Premierul Viorica Dăncilă a dat asigurări, luni, că Pilonul II de pensii nu se va desființa, dar nu a exclus o eventuală modificare ulterioară a legislației referitoare la acesta. Ea a repetat declarațiile din cursul zilei, și anume că ceea ce a apărut pe site-ul Guvernului a fost doar o propunere a Comisiei Naționale de Prognoză, și a spus insistent că nu va exista o hotărâre de guvern în acest sens. Numai că, și de data aceasta, emoțiile au împins-o pe Viorica Dăncilă să facă o nouă gafă: în loc să spună că nu este de acord cu propunerea Comisiei de Prognoză, a dat asigurări că Guvernul nu este de acord cu însăși existența Comisiei de Prognoză! Iată declarația:

 

„A fost o propunere a Comisiei Naționale de Prognoză, o comisie (sic! - n.r.) pe care noi nu o agreăm și nu am agreat-o și acest lucru este demonstrat și prin faptul că nu a fost o hotărâre de guvern care să facă referire la acest aspect. Cu siguranță acea hotărâre nu va fi agreată de Guvernul României”, a declarat premierul Viorica Dăncilă într-o conferință de presă susținută la Bacău.

Cristina Sbîrn, jurnalist Digi24: Deci excludeți orice fel de modificări la Pilonul II în acest an și în 2019?

Viorica Dăncilă: „Nu exclud, exclud faptul că am putea desființa Pilonul II de pensii, dar faptul că vom face analize, că vom vedea dacă este bine ca să avem o opțiune pentru Pilonul I sau Pilonul II din partea  cetățenilor,  acest lucru îl vom prezenta populației, dar nu vom desființa Pilonul II de pensie”.

Citiți și: 

Reacția președintelui la ideea desființării Pilonului II de pensii

Dăncilă: Exclus să-mi dau demisia. Plângerea penală, un act deplasat

Ce spune Iohannis despre plângerea penală depusă împotriva premierului

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

Împușcată mortal în plină stradă, la 21 de ani, alături de iubit! Autoritățile au făcut o descoperire care schimbă totul

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Sorin Grindeanu a dezvăluit că nu a votat-o pe Viorica Dăncilă în 2019: „N-am putut”

Boloș, despre amendamentul care viza Pilonul II: Sunt bazaconii, nu este un act oficial. Nu răspund de activitățile doamnei Pescaru

Adrian Năstase și Viorica Dăncilă s-au dus în China. Năstase, invitat de ICR Beijing. Dăncilă promovează „pacea în regiune”

Inflația va fi peste 15% și în decembrie. Prognoza economică pentru finalul de an depășește estimările din vară

Partenerii noștri