Live

Primăria Capitalei vrea să cumpere ELCEN

Data publicării:
Foto: Facebook / ELCEN

Primăria București intenționează să cumpere ELCEN, pentru care are nevoie de acordul Guvernului, a spus primarul general Nicușor Dan. Compania a fost evaluată în 2016 la un miliard de lei, dar Dan spune că valoare ei este în prezent mai mică.

Ne-am exprimat intenţia de a cumpăra ELCEN. Este un deziderat care a apărut în spaţiul public de foarte mult timp, inclusiv la administraţiile anterioare. Avem instrumentele să îl realizăm. Există disponibilitatea din partea Primăriei Capitalei. E nevoie de acordul Consiliul General şi de acordul Guvernului, prin Ministerul de Finanţe şi Ministerul Energiei. Sunt optimist că această preluare va avea loc”, a spus Nicuşor Dan.

El a adăugat că evaluarea făcută în 2016 pentru ELCEN era de un miliard de lei, dar această valoare a scăzut, pentru că nu au mai fost făcute investiții.

Am cerut o reevaluare a activelor pe care vrem să le preluăm, mă aștept să fie mai puțin de un miliard de lei”, a spus el.

Dan a precizat că primăria vrea să facă plata eșalonat, urmând ca în acest an să plăteacă 200-300 milioane de lei în 2021.

Editor : Monica Bonea

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

”V-ați propus să mă luați la mișto?”. A aflat că FCSB a luat titlul și nu s-a abținut: ”Ca un cuțit în inimă”

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

A început lupta cu țânțarii în București. Anunțul primarului Nicușor Dan

Firea intră în competiția tricourilor cu Piedone și Nicușor Dan. Mesajul adresat adversarilor bărbați, la depunerea candidaturii la PMB

Ciolacu crede că Firea poate recupera distanţa faţă de Nicușor Dan, dacă echipa se va „focusa în aceste 30 de zile”

Piedone: PSD a băgat-o pe Firea la gunoi, apoi a reciclat-o și i-a spus că e cea mai bună. Firea: Nu răspund cu aceeași monedă

Partenerii noștri