Live

ANSVSA: Există suficiente stocuri de alimente pentru populație

Data actualizării: Data publicării:
Producția de carne de porc este și ea afectată de pandemie dar și de peste porcină. Foto: Getty Images

Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) face apel la calm către populație și informează că stocurile de produse alimentare sunt suficiente pentru a satisface nevoile cetățenilor.

„Conducerea ANSVSA a avut discuții în acest sens cu reprezentanţii industriei alimentare, care au asigurat că există stocuri suficiente de materie primă și că producția se desfășoară în ritmul și parametrii normali”, se arată într-un comunicat al Autorității Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor. 

Astfel, din punctul de vedere al operatorilor din industria alimentară, „capacitatea de producție a acestora este mai mare decât cererea actuală”.

De asemenea, „discuții referitoare la stocurile de produse alimentare au avut loc și cu reprezentanții Marilor Rețele Comerciale, care au asigurat, la rândul lor că există stocuri suficiente de produse alimentare și că magazinele se aprovizionează în permanență”.

În cazul fermelor comerciale, acestea „asigură cele mai bune măsuri de biosecuritate menite să împiedice atât pătrunderea agenților patogeni care afectează animalele, cât și pe cei care afectează omul”, se arată în comunicatul ANSVSA.

ANSVSA recomandă consumatorilor să cumpere produse alimentare fără a face stocuri, numai din locuri sau spații înregistrate sau autorizate sanitar veterinar, pentru a avea garanția unor produse sigure, care sunt controlate sanitar veterinar și pentru siguranța alimentelor și care sunt depozitate în condiții corespunzătoare de temperatură și igienă.

Editor web: M.L.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

”V-ați propus să mă luați la mișto?”. A aflat că FCSB a luat titlul și nu s-a abținut: ”Ca un cuțit în inimă”

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Otrava din farfurie: Zeci de substanțe periculoase au fost găsite în roșii de import

Scandalul „puiului vopsit”. Șeful ANPC: Nu putem profita de naivitatea nimănui. Analizele dovedesc clar contaminarea cu salmonella

Scandalul "puiului vopsit". Șeful ANSVSA le transmite românilor: Orice aliment pe care punem mâna are salmonella

Un sortiment de pui congelat a fost retras de pe rafturi pentru că era contaminat cu Salmonella. Avertismentul ANSVSA

Partenerii noștri