Live

Decizia justiției în privința ucigașului lui John Lennon

Data actualizării: Data publicării:
FOTO: Gulliver/ Getty Images

Mark David Chapman, bărbatul care l-a ucis pe John Lennon, rămâne în arest după ce i-a fost respinsă cererea de eliberare sub supraveghere pentru a zecea oară, potrivit Associated Press, citată de Variety, transmite News.ro.

Chapman l-a împuşcat şi ucis pe fostul membru a formaţiei The Beatles în faţa locuinţei muzicianului din Manhattan, pe 8 decembrie 1980. 

În vârstă de 63 de ani, Chapman a cerut eliberarea sa Comitetului din New York la începutul acestei săptămâni. El își ispăşeşte pedeapsa în închisoarea de maximă securitate Wende Correctional Facility, în vestul oraşului. Chapman a fost condamnat la o pedeapsă între 20 de ani de închisoare și detenție pe viață.

I-a fost refuzată eliberarea în urmă cu doi ani, când Comitetul a precizat că deşi Capman şi-a descris acţiunea ca „egoistă şi rea", ar trebui să rămână în spatele gratiilor, în parte din cauza premeditării crimei. 

Chapman va putea depune o nouă cerere de eliberare condiţionată în 2020. 

El a spus că era obsedat să-l împuşte pe Lennon ca să "devină cineva". Chapman a vrut iniţial să-i împuşte pe Johnny Carson sau Elizabeth Taylor dar s-a gândit că Lennon este mai accesibil pentru că apartamentul lui din Central Park era mai puţin izolat. 

În 2014, când a cerut eliberarea, Chapman a spus Comitetului că încă primeşte scrisori legate de durerea pe care a pricinuit-o în căutarea faimei. 

„Îmi pare rău că am cauzat durere", a spus el. „Îmi pare rău că am fost atât de idiot şi am ales drumul greşit în căutarea gloriei"

Soţia sa, Gloria Hiroko Chapman, a dezvăluit la începutul lunii că bărbatul i-a spus cu două luni înainte de a comite fapta că avea de gând să îl ucidă pe muzicianul britanic.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

Are 38 de ani și a iscat multe discuții după ce s-a aflat ce dietă ține. ”N-ar trebui să te lauzi cu asta”

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Trupa The Beatles a lansat astăzi ultimul său cântec: „Now and Then”

Inteligența Artificială a extras vocea lui John Lenon de pe o casetă veche. O „ultimă" melodie Beatles va fi lansată în acest an

Cum ar fi arătat astăzi Freddie Mercury, Jimi Hendrix sau John Lennon. Un proiect foto creat cu ajutorul tehnologiei AI

Paul McCartney dă vina pe John Lennon pentru destrămarea trupei The Beatles: „A spus: E chiar palpitant, seamănă cu un divorţ”

Partenerii noștri