Inteligența Artificială a extras vocea lui John Lenon de pe o casetă veche. O „ultimă" melodie Beatles va fi lansată în acest an

Data publicării:
A Hard Day s Night, aka: Yeah Yeah Yeah, Großbritannien 1964, Regie: Richard Lester, Darsteller: The Beatles: John Lenn
O „ultimă" melodie Beatles, cu vocea regretatului membru John Lennon, va fi lansată în acest an datorită utilizării inteligenței artificiale. Foto: Profimedia Images

O „ultimă” melodie a trupei Beatles, cu vocea regretatului membru John Lennon, va fi lansată în acest an datorită utilizării inteligenței artificiale, a declarat Paul McCartney, potrivit Reuters.

Într-un interviu acordat BBC Radio 4 care a fost difuzat marți, McCartney nu a numit piesa, ci a spus că tehnologia a fost folosită pentru „o casetă demo pe care John o avea, la care am lucrat”.

„Așa că atunci când am ajuns să facem ceea ce va fi ultimul disc al trupei Beatles... am putut să separăm vocea lui John și să o redăm prin această AI (inteligență artificială), pentru ca apoi să putem mixa albumul așa cum ai face-o în mod normal”, a spus cântărețul și compozitorul, în vârstă de 80 de ani.

„Tocmai l-am terminat, va fi lansat în acest an”, a precizat el.

BBC notează, într-un articol online, că este posibil ca piesa să fie „Now and Then”, pe care Lennon a înregistrat-o ca demo în 1978, cu doi ani înainte de moartea sa.

McCartney a spus că regizorul Peter Jackson a folosit tehnologia pentru seria de documentare din 2021 „The Beatles: Get Back”.

„A fost capabil să scoată vocea lui John dintr-o casetă”, a spus McCartney.

„Aveam vocea lui John și un pian, el a putut să le separe cu ajutorul inteligenței artificiale”, a mai spus acesta.

Utilizarea inteligenței artificiale în muzică a stârnit atât entuziasm, cât și teamă față de ceea ce ar putea aduce această tehnologie.

Întrebat despre asta, McCartney a spus: „Este foarte interesantă... este ceva cu care ne confruntăm toți în acest moment și încercăm să o gestionăm. Are o latură bună și una înfricoșătoare, trebuie să vedem unde ne duce.”

Editor : R.K.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri