Live

Apostol: Conducerea ASF a avut curajul să intervină radical în cazul Euroins

Data publicării:
Nicu Marcu, președintele Autorității de Supraveghere Financiară. Foto: Inquam Photos / George Călin

Purtătorul de cuvânt al Autorității de Supraveghere Financiară (ASF), Daniel Apostol, a declarat, sâmbătă, la Digi24, că tot ce putea să facă ASF în limita legii „s-a făcut la timp” în cazul insolvenței companiei de asigurări Euroins. Totodată, el a afirmat că conducerea Autorității „a avut curajul să intervină radical și a cerut respectarea reglementărilor în mod repetat”

„Tot ce putea să facă ASF în limita mandatului dat de legea care guvernează activitatea acestei autorități s-a făcut la timp. Această conducere a avut curajul să intervină radical și a cerut respectarea reglementărilor în mod repetat, penalizând societatea de fiecare dată când nu a respectat solicitările și măsurile de redresare impuse de Autoritate.

Am ajuns, din nefericire, până la a constata că societatea nu a respectat, în mod repetat, toate măsurile puse, am intervenit radical, am cerut respectarea reglementărilor și a legilor”, a spus Daniel Apostol.

Citește și Cum sunt stabilite tarifele RCA în propunerea ASF

CEO-ul Euroins, Tanja Blatnik, a transmis vineri că este suprins de decizia Autorității de Supraveghere Financiară de ridicare a autorizației de funcționare a asiguratorului. Potrivit acesteia, ASF ignoră două audituri independente, aflate în curs de desfășurare, din partea BERD și a Autorității Europene de Reglementare EIOPA, motiv pentru care „identificăm toate mijloacele legale în România și în alte jurisdicții, pentru a contesta această decizie”.

ASF a decis să retragă autorizația de funcționare a societății Euroins România, constatând indiciile stării de insolvență a companiei. Consiliul a mai hotărât promovarea de către ASF a unei cereri pentru deschiderea procedurii de faliment și numirea FGA ca administrator interimar al societății.

Citește și Ce s-a întâmplat după marile falimente din asigurări: Dosarele Astra, Carpatica și City Insurance

Editor : A.C.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

Femeia care și-a cumpărat un avion pentru a nu mai plăti mereu două locuri a intrat pe teren și internetul ”a explodat”

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Amenzile pentru lipsa polițelor RCA cresc și de 15 ori. Legea asigurărilor intră la votul final în Parlament

Cătălin Drulă a depus plângere penală împotriva lui Marcel Ciolacu pentru manipularea pieței în cazul Roșia Montană

USR sesizează autoritățile din Canada și DNA pentru manipularea pieței de capital în cazul Roșia Montană. „PSD-iștii au făcut bani”

Asigurare RCA mai scumpă pentru cei care primesc amenzi și introducerea franșizei - printre propunerile ASF pentru noua lege RCA

Partenerii noștri