Live

Compania pe care Warren Buffet pariază anul acesta peste 900 mil. dolari. Miliardarul e impresionat de succesul ei

Data actualizării: Data publicării:
Warren Buffett. Foto: Gulliver/Getty Images

Miliardarul Warren Buffet pariază pe compania Amazon, a lui Jeff Bezos, și a cumpărat anul acesta primele sale acțiuni, însă investiția a fost una consistentă: 904 milioane de dolari pentru peste 400.000 de acțiuni, scrie Business Insider.

CEO-ul Berkshire Hathaway a lăudat adeseori în ultimii ani succesul companiei Amazon și a CEO-ului ei, Jeff Bezos, a cărui avere a depășit-o pe cea a lui Warren Buffet în urmă cu doi ani, devenind astfel cel mai bogat om din lume.

Buffet a declarat că admiră abilitățile lui Jeff Bezos în lumea afacerilor, că îl respectă pentru succesul pe care l-a obținut și a glumit chiar că și-ar face un transplant de sânge de la Bezos dacă ar putea.

Însă în urmă cu doi ani, Warren Buffet le-a spus investitorilor săi de la Berkshire Hathaway, la întâlnirea anuală, că au ratat șansa de a cumpăra acțiuni la Amazon: „Am ratat momentul complet, accidental. Nu avem nici măcar o acțiune la Amazon”.

Într-un interviu acordat la începutul lunii, Warren Buffte a dezvăluit că unul dintre managerii de la Berkshire Hathaway a investit în acțiuni la Amazon, însă miliardarul nu a vrut să dezvăluie și suma. Săptămâna aceasta, compania a făcut însă publice datele și a arătat că a cumpărat 483.300 de acțiuni la Amazon, în valoare de 904 milioane de dolari.

Deși pare mult, acțiunile cumpărate de Berkshire reprezintă mai puțin de 1% din acțiunile totale ale Amazon.

Berkshire mai deține 250 de milioane de acțiuni la Apple, al căror preț a fost în creștere la cursă cu 21% anul acesta. Buffet a cumpărat aceste acțiuni abia în 2016, însă de atunci valoarea acestora a crescut cu 75%, așa că miliardarul a avut numai de câștigat.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

Împușcată mortal în plină stradă, la 21 de ani, alături de iubit! Autoritățile au făcut o descoperire care schimbă totul

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Un cuplu și-a expediat din greșeală pisica într-un colet de retur. Animalul a ajuns acasă șase zile mai târziu

Google a concediat 28 de angajați care au protestat împotriva unui contract de 1,2 miliarde de dolari cu Israelul 

Synchron, companie finanțată de Jeff Bezos și Bill Gates, va începe testele la scară largă cu implanturi în creier

Jeff Bezos se mută în „buncărul miliardarilor” din Miami. Cum arată conacul de lux pe care a dat 90 de milioane de dolari

Partenerii noștri