Live

Câștig record la loterie în Statele Unite

Data publicării:

Un singur bilet, cu numele 5, 28, 62, 65, 70 şi 5 a obţinut marele premiu-record al loteriei americane, în valoare de 1,6 miliarde de dolari - cel mai mare câştigat vreodată în Statele Unite şi în lume.

Anunțul a fost făcut de către loteria organizatoare Mega Millions, relatează AFP. Biletul câştigător în extragerea de marţi a fost vândut în South Carolina. Identificarea câştigătorului sau câştigătorilor - în cazul în care biletul a fost cumpărat în comun - nu a fost făcută încă, precizează Mega Millions pe site.

”Momentul pe care-l aşteptam a venit, în sfârşit, şi nu putem fi mai entuziasmaţi”, a declarat Gordon Medenica, directorul grupului Mega Millions. "Este cu adevărat istoric”, a adăugat el. Sume de 1,6 miliarde de dolari este echivalentul a aproape cinci tone de aur, potrivit News.ro.

Șansa de câștig se apreciază a fi fost una la 300 de milioane. Această extragere a Mega Ball a condus la cozi lungi de aşteptare în faţa chioşcurilor, supermarketurilor şi magazinelor la care s-au vândut cu doi dolari biletele loteriei care reuneşte 44 de state americane, capitala federală Washington şi Insulele Virgine.

Jucătorul care a ales cele şase numere câştigătoare are posibilitatea fie să-şi încaseze premiul în plăţi pe o perioadă de 29 de ani, fie să încaseze imediat o sumă redusă, care ar reprezenta, în cazul extragerii de marţi, aproximativ 913 milioane de dolari, potrivit site-ului Mega Millions. Spre deosebire de multe alte ţări, câştigurile la loteria americană sunt impozitate.

Ultimul jackpot a ajuns la acest record pentru că nu a existat câştigător din iulie, când un grup de colegi din California şi-au împărţit 543 de milioane de dolari.

Recordul celui mai mare câştig unic în Statele Unite era deţinut până acum de Mavis Wanczyk, o femeie căsătorită şi cu copii, în vârstă de 53 de ani, din Massachusetts, care a câştigat în august 2017 premiul cel mare la Powerball, cealaltă mare loterie americană, în valoare de 758,7 milioane de dolari.

În ianuarie 2016, jackpotul Powerball a atins 1,58 de miliarde de dolari, însă în urma extragerii au existat trei câştigători, care şi-au împărţit suma în mod egal - 528,8 milioane de dolari fiecare.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

”Execuție” în 21 de minute! VIDEO Ostapenko nu a suportat umilința și a izbucnit. Gestul făcut și la finalul meciului

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

O femeie a găsit un bilet la loto vechi. Când s-a dus să-l verifice a aflat că este milionară

Un câștig la loto a aruncat o întreagă familie într-un război incredibil. Ce s-a ales, până la urmă, de premiul de 1 milion de dolari

5 britanici au câștigat câte un milion de lire sterline la loterie, dar nu și-au ridicat premiile

Niște români din Italia au aflat că un bărbat a câștigat 5 milioane € la loterie. L-au încuiat în dulap și l-au jefuit

Partenerii noștri