Live

Adolescentul care a ucis 17 oameni la un liceul din SUA a făcut primele declarații. De ce ar fi comis atacul de Ziua Îndrăgostiților

Data actualizării: Data publicării:

Nikolas Cruz, autorul atacului armat de la liceul din Florida, soldat cu 17 morți, a fost supus unui interogatoriu și va rămâne în arest, fiind acuzat de 17 crime cu premeditare. Avocatul tânărului, Mellisa McNeill, a declarat că acesta este „trist”, „plin de regrete” și „jelește” crimele pe care le-a comis, scrie Sky News.

Potrivit avocatului, Cruz este pe deplin conștient de faptele sale și este „un om cu inima frântă”. În timpul primei audieri, McNeill a avut brațul în jurul tânărului pe care îl apără.

FBI a recunoscut că primise avertismente cu privire la comportamentul adolescentului încă de anul trecut. Există informații că Nikolas Cruz ar fi intrat într-un grup rasist care militează pentru supremația rasei albe, după ce mama lui a murit, iar tânărul a rămas orfan, în 2017.

Potrivit poliției, după masacrul de la liceu, Cruz a mers la un supermarket, și-a cumpărat o băutură, apoi a mers la un fast-food. El a fost arestat 40 de minute mai târziu, de către ofițerul Michael Leonard, care l-a recunoscut din descrierile martorilor.

Adolescentul și-a recunoscut faptele și le-a spus anchetatorilor că „a început să împuște elevii pe care i-a văzut pe holurile și în curtea liceului”. Cruz a adus „mai multe cartușe la școală și le-a ținut ascunse în rucsac, până când a început să tragă” în tineri. În doar 7 minute, adolescentul a ucis 17 persoane. 

De asemenea, el a activat alarma de incendiu a liceului, pentru ca elevii să iasă cu toții afară, iar Cruz să facă mai multe victime. După ce a ucis 17 persoane, adolescentul a lăsat pușca AR-15 și s-a amestecat prin mulțime, astfel încât polițiștii să nu îi dea de urmă.

Jordan Jereb, liderul unui grup rasist pentru supremația albilor, a declarat că Nikolas Cruz ar fi fost unul dintre membrii grupului și că a fost antrenat de către liderii grupării. „Nu spun că a fost un act glorios, dar a fost eficient ce a făcut el. Probabil a folosit cunoștințele de la antrenamente. Nimeni dintre cei pe care îi cunosc nu i-a spus să comită fapta. Probabil a luat-o razna. Avea probleme cu o fată”, a spus Jereb, care crede că nu a fost întâmplător faptul că atacul a avut loc de Ziua Îndrăgostiților.

Pe de altă parte, purtătorul de cuvânt al poliției a declarat că nu există nicio dovadă că adolescentul ar fi făcut parte din grupul respectiv.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

"Absolut ridicol". Scandal în Anglia, după decizia luată de Tottenham față de Drăgușin & Co: "Pură lăcomie!"

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Cine este băiatul de 14 ani care a omorât 9 persoane la o școală din Belgrad? Tatăl lui este un medic celebru

Nikolas Cruz, tânărul care a ucis 17 oameni la o școală din Florida, a fost condamnat la închisoare pe viață

Ca să justifice de ce Nikolas Cruz a ucis 17 oameni la școala din Florida, avocații au dat vina pe mama lui

Tatăl unei eleve ucise în Uvalde începe o acțiune împotriva fabricantului armei. În SUA, companiile de arme sunt protejate prin lege

Partenerii noștri