Adolescentul care a ucis 17 oameni la un liceul din SUA a făcut primele declarații. De ce ar fi comis atacul de Ziua Îndrăgostiților

Data actualizării: Data publicării:
nikolas cruz

Nikolas Cruz, autorul atacului armat de la liceul din Florida, soldat cu 17 morți, a fost supus unui interogatoriu și va rămâne în arest, fiind acuzat de 17 crime cu premeditare. Avocatul tânărului, Mellisa McNeill, a declarat că acesta este „trist”, „plin de regrete” și „jelește” crimele pe care le-a comis, scrie Sky News.

Potrivit avocatului, Cruz este pe deplin conștient de faptele sale și este „un om cu inima frântă”. În timpul primei audieri, McNeill a avut brațul în jurul tânărului pe care îl apără.

FBI a recunoscut că primise avertismente cu privire la comportamentul adolescentului încă de anul trecut. Există informații că Nikolas Cruz ar fi intrat într-un grup rasist care militează pentru supremația rasei albe, după ce mama lui a murit, iar tânărul a rămas orfan, în 2017.

Potrivit poliției, după masacrul de la liceu, Cruz a mers la un supermarket, și-a cumpărat o băutură, apoi a mers la un fast-food. El a fost arestat 40 de minute mai târziu, de către ofițerul Michael Leonard, care l-a recunoscut din descrierile martorilor.

Adolescentul și-a recunoscut faptele și le-a spus anchetatorilor că „a început să împuște elevii pe care i-a văzut pe holurile și în curtea liceului”. Cruz a adus „mai multe cartușe la școală și le-a ținut ascunse în rucsac, până când a început să tragă” în tineri. În doar 7 minute, adolescentul a ucis 17 persoane. 

De asemenea, el a activat alarma de incendiu a liceului, pentru ca elevii să iasă cu toții afară, iar Cruz să facă mai multe victime. După ce a ucis 17 persoane, adolescentul a lăsat pușca AR-15 și s-a amestecat prin mulțime, astfel încât polițiștii să nu îi dea de urmă.

Jordan Jereb, liderul unui grup rasist pentru supremația albilor, a declarat că Nikolas Cruz ar fi fost unul dintre membrii grupului și că a fost antrenat de către liderii grupării. „Nu spun că a fost un act glorios, dar a fost eficient ce a făcut el. Probabil a folosit cunoștințele de la antrenamente. Nimeni dintre cei pe care îi cunosc nu i-a spus să comită fapta. Probabil a luat-o razna. Avea probleme cu o fată”, a spus Jereb, care crede că nu a fost întâmplător faptul că atacul a avut loc de Ziua Îndrăgostiților.

Pe de altă parte, purtătorul de cuvânt al poliției a declarat că nu există nicio dovadă că adolescentul ar fi făcut parte din grupul respectiv.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri