Ca să justifice de ce Nikolas Cruz a ucis 17 oameni la școala din Florida, avocații au dat vina pe mama lui

Data actualizării: Data publicării:
nikolas cruz
Ca să justifice masacrul comis de Nikolas Cruz la școala din Florida, soldat cu 17 morți, avocații au dat vina pe mama lui. FOTO: Guliver/GettyImages

Avocații lui Nikolas Cruz, autorul masacrului de la o școală din Florida soldat cu uciderea a 17 persoane, dintre care 14 elevi, au susținut că vinovată pentru această situație este mama lui care era "oribilă" și "i-a distrus creierul iremediabil", deoarece a consumat droguri și alcool când era însărcinată, scrie BBC.

Apărarea acestuia a cerut în instantă ca Nikolas Cruz să fie absolvit de pedeapsa cu moartea. Nikolas Cruz, în vârstă 23 de ani, a pledat vinovat anul trecut pentru uciderea a 17 persoane la liceul Marjory Stoneman Douglas din Parkland, Florida, în 14 februarie 2018.

În urma procesului se va decide dacă va fi condamnat la moarte sau la închisoare pe viață. Este cel mai de amploare atac în masă care a ajuns în fața instanței în SUA.

Luni, Melisa McNeil, avocata lui Cruz, a declarat că mama acestuia a consumat droguri și alcool când era însărcinată, acesta fiind un factor care a contribuit la masacru.

"Din cauza aceasta, creierul i-a fost distrus iremediabil, iar el nu are nicio vină", a spus avocata, care a spus că, de fapt, Cruz este "persoana vătămată". În fața juraților, avocata a vorbit și despre violențele la care bărbatul a fost supus în orfelinat. "Trebuie să înțelegem persoana din spatele crimei", a spus McNeil juraților.

Sora vitregă a lui Cruz, Danielle Woodard, a mărturisit și ea că mama ei a consumat droguri în timpul sarcinii.

Danielle Woodard, ea însăși acuzată de furtul unei mașini, a descris-o pe mama lor ca fiind "oribilă".

Când procesul a început în 18 iulie, procurorii au susținut că inculpatul merita să moară pentru "uciderea sistematică, planificată, itenționată a 14 elevi, a unui antrenor și a doi profesori". Juraților li s-au arătat imagini video teribile de la locul crimei, precum și imagini cu atacatorul comandând calm o băutură dintr-un magazin din apropiere la câteva minute după masacru.

 

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri