Live

Liderii lumii și-au luat la revedere de la Angela Merkel - VIDEO

Data publicării:
Angela Merkel a participat la ultimul ei summit G20 în calitate de cancelar al Germaniei Foto: Profimedia Images

Dincolo de unele neînțelegeri și concluzii nu tocmai pe gustul tuturor, summitul G20 de la Roma a adus și un moment emoționant. Liderii lumii și-au luat la revedere de la Angela Merkel. Cancelarul german, care se retrage, a participat la ultimul ei summit G20, iar omologii săi i-au adus flori și au apaludat-o.

A fost ultimul summit G20 din cariera Angelei Merkel, care, după 16 ani, spune adio politicii la nivel înalt. Florile și ovațiile au alcătuit duminică tabloul ieșirii din scenă a celei considerate liderul de facto al Uniunii Europene.

„Vreau să-i mulțumesc în mod special Angelei Merkel, pentru care acesta este ultimul summit G20. Siguranţa sa, autoritatea și determinarea de a obţine un consens - şi cred că ştim cu toții cât de puternică este această determinare - au fost de neprețuit pentru acest grup. Îi vom prețui moștenirea pentru mult, mult timp. Mulțumesc, Angela! Mulțumesc!”, a spus gazda reuniunii, premierul italian Mario Draghi. El i-a oferit Angelei Merkel un buchet de trandafiri multicolori, în timp ce ceilalţi şefi de stat şi guvern s-au ridicat de pe scaune şi au aplaudat.

Editor : Luana Pavaluca

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

”Cea mai proastă din istorie. E șocantă”. O româncă a fost ”pusă la zid” pentru ce a făcut la Londra

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Bloomberg: Trump vrea să pună presiune pe Zelenski să negocieze încheierea războiului cu Rusia, dacă va fi ales președinte

Joe Biden a confundat-o pe Angela Merkel cu fostul cancelar german Helmut Kohl

POLITICO: Ce le rezervă astrele în 2024 unora dintre liderii lumii

Preşedintele Braziliei se răzgândește după ce declarase că Putin nu va fi arestat dacă vine la summitul G20 din Rio de Janeiro

Partenerii noștri