Live

Clienții Starbucks SUA pot petrece timp în cafenea fără să consume nimic

Data actualizării: Data publicării:
FOTO: Shutterstock

Persoanele care vor intra în cafenelele Starbucks din SUA vor avea opțiunea să petreacă timp în local fără să achiziționeze nimic. Decizia a fost luată la o lună după ce lanțul de cafenele a fost acuzat de practici discrimantorii.

Oricine intră în spațiile noastre, care includ terasa, cafeneaua sau toaleta, este considerat client, indiferent dacă achiziționează sau nu ceva”, a transmis compania Starbucks angajaților, prin intermediul unui e-mail, potrivit CNN Money.

Politica lanțului gigant de cafenele s-a modificat după ce, în urmă cu o lună, doi bărbaţi de culoare au fost arestaţi fără motiv într-o cafenea din Philadelphia. Managerul sunase la poliţie şi reclamase că bărbaţii au intrat ilegal în local.

Compania şi-a prezentat scuze şi şi-a asumat întreaga răspundere pentru gestul pe care l-a numit „condamnabil”.

Nu au lipsit acuzaţiile de rasism şi protestele organizate în faţa a numeroase cafenele Starbucks.

Toate cele 8.000 de cafenele Starbucks din SUA vor fi închise, pentru o zi, pe 29 mai, pentru ca cei aproape 175.000 de angajaţi au companiei să facă în acea zi cursuri de toleranţă şi de prevenire a discriminării rasiale.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

Doi copii au fost filmați în tribună și ce a urmat a devenit viral instant: peste 25 de milioane de vizualizări!

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Aviația SUA a publicat primele imagini cu noul bombardier nuclear invizibil B-21 „Raider”, într-un zbor de testare

„Proprietatea privată e un moft”, varianta rusească: Cum încearcă Putin să confiște activele americane din Rusia. Cine sunt vizați

Trump e convins că, de dragul lui, Putin l-ar elibera imediat pe jurnalistul american Evan Gershkovich: „Va face asta pentru mine”

Muncitorii erau dezbrăcați și stropiți cu insecticid. Chinul prin care au trecut milioane de imigranți veniți la muncă în SUA

Partenerii noștri