Live

Mohammed bin Salman, bănuit că a ordonat asasinarea jurnalistului saudit, l-a sunat pe fiul acestuia pentru a-și exprima condoleanțele

Data publicării:
Jurnalistul Jamal Khashoggi, suprins pe o cameră de supraveghere în momentul în care intră în consulatul Arabiei Saudite din Istanbul.

Prințul încoronat al Arabiei Saudite, Mohammed bin Salman, l-a sunat pe fiul jurnalistului ucis Jamal Khashoggi, pentru a-și exprima condoleanțele. La fel a făcut și regele Arabiei Saudite, scrie The Guardian care citează reprezentanți oficiali ai regatului.

După ce Jamal Khashoggi a murit în circumstanțe misterioase în consulatul Arabiei Saudite din Istanbul, există presiuni internaționale tot mai mari la adresa saudiților să ofere o explicație satisfăcătoare, care să clarifice evenimentele care au dus la moartea jurnalistului.

Ar exista însă dovezi că prinţul Mohammed bin Salman a ordonat asasinarea lui Jamal Khashoggi, arată un articol apărut în presa internațională. Sir John Sawers, fostul şef al MI6, serviciile secrete britanice, a declarat că există date care sugerează că Prinţul Mohammed bin Salman este responsabil de moartea jurnalistului Jamal Khashoggi şi că teoria conform căreia persoane din armata saudită sunt responsabile este „o ficţiune flagrantă”, scrie The Guardian.

Iar azi a apărut informația potrivit căreia degetele tăiate ale jurnalistului saudit i-ar fi fost trimise prințului Mohammed bin Salman. Echipa care l-ar fi asasinat pe jurnalistul saudit Jamal Khashoggi este una special creată pentru uciderea persoanelor incomode saudiților și se află sub comanda prințului moștenitor Mohammed bin Salman (MBS), susține un înalt oficial saudit, citat de Middle East Eye. Drept dovadă că și-au îndeplinit misiunea, cei 15 membri ai echipei i-ar fi trimis prințului degetele jurnalistului.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

E gata să plece la 5.000 km distanță, după ce amanta a născut al doilea copil, iar soția al patrulea. Pe cine ia cu el

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Tony Blair a continuat să ia bani pentru consultanță de la Arabia Saudită chiar și după moartea jurnalistului Jamal Khashoggi

Prințul moștenitor al Arabiei Saudite nu va fi judecat în SUA în procesul uciderii lui Jamal Khashoggi

Prințul saudit Mohammed bin Salman are imunitate în procesul din SUA pentru uciderea jurnalistului Khashoggi, spun avocații

Prințul moștenitor saudit l-a convins pe Putin să elibereze 10 cetățeni străini, capturați în Ucraina

Partenerii noștri