Live

Regele Thailandei, izolat într-un hotel din Germania cu 20 de femei, a încălcat restricțiile pentru a merge la o petrecere

Data publicării:
Regele Rama al X-lea al Thailandei (Maha Vajiralongkorn) FOTO: Gulliver/ Getty Images

Regele Thailandei a încălcat regulile de izolare și, săptămâna trecută, s-a deplasat aproape 20.000 de kilometri pentru a participa la un banchet.

Regele Maha Vajiralongkorn, 67 de ani, care s-a izolat împreună cu 20 de femei într-un hotel din Bavaria, a călătorit cu un avion privat la Bangkok, pentru a participa la un banchet. În drum spre capitala țării sale, regele a făcut o escală la Zurich, în Elveția, pentru a-și lua soția, regina Suthida, care se autoizolează acolo, iar la întoarcere, după 24 de ore, a lăsat-o tot acolo, potrivit The Times.

S-a întors apoi la haremul său la Grand Hotel Sonnenbichl din Garmisch-Partenkirchen, o stațiune de sporturi de iarnă pe care a ales-o pentru izolare.

Regele a făcut călătoria la bordul unui avion Thai Airways, pentru a sărbători Ziua Chakrei în Thailanda, o sărbătoare națională anuală care marchează nașterea dinastiei sale regale în 1782. El a fost primit la Bangkok de premierul Prayut Chan-ocha și de șeful forțele armate thailandeze, Apirat Kongsompong, apoi au participat împreună la un banchet fastuos.

S-a recules în fața monumentul regelui Rama I, alături de soția sa, regina Suthida, prințesa Bajrakitiyabha și prințesa Sirivannavari Nariratana.

Controversatul monarh a stârnit uimirea mondială cu stilul său de viață și pentru că a ales să petreacă perioada de izolare în Germania, departe de poporul său. În țara lui nimeni nu îndrăznește să-i critice deciziile, pentru că ar risca 35 de ani de închisoare.

Maha Vajiralongkorn a fost încoronat rege în luna mai a anului trecut, la aproape trei ani de la moartea tatălui său, în cadrul unei ceremonii de șase ore, care a costat 25 de milioane de lire sterline. După ce a devenit rege, el și-a luat o parteneră oficială, dar după câteva luni a renunțat la ea, din cauza comportamentului „lipsit de respect” față de regină.

Actuala sa soție, fostă gardă de corp, este a patra parteneră. El a ținut în secret a treia căsătorie, cu o chelneriță, până când s-a născut fiul lor, în 2005.

De asemenea, și-a ridicat câinele, Foo-Foo, la grad de mareșal în forța aeriană thailandeză și când animalul de companie a murit, în 2015, i-a organizat o înmormântare budistă de patru zile.

Thailanda a declarat stare de urgență din cauza pandemiei de coronavirus și a intrat în izolare în urmă cu două săptămâni.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Copiii născuți în pandemie au un „scut de protecție” împotriva unor boli. Oamenii de știință au descoperit care este motivul

Regele cu 7 copii, dar fără moștenitor la tron: Căsătoria secretă cu o americancă aruncă în aer succesiunea regală thailandeză

Un panda roșu a fost găsit într-un bagaj pe aeroportul din Bangkok. 87 de animale erau pe cale să fie traficate ilegal

La doi ani după ce a legalizat consumul recreativ de canabis, Thailanda îl va interzice

Partenerii noștri