Live

Un bărbat a refuzat să-și deconecteze de la aparate soția cu zero șanse de supraviețuire. După 2 luni, aceasta s-a trezit din comă

Data actualizării: Data publicării:

O femeie care era menținută în viață doar de aparate, despre care medicii au spus că are „zero șanse de de supraviețuire”, s-a trezit din comă la două luni după ce soțul ei a refuzat să o deconecteze de la aparate.

Femeia din Indiana, SUA, s-a infectat cu coronavirus în 2021, în timp ce era însărcinată, după ce a amânat vaccinarea pentru că se temea pentru copil, întrucât mai pierduse trei sarcini. Autumn Carver a fost internată în spital și a fost pusă pe ventilație artificială. La scurt timp, medicii au decis să-i facă cezariană, pentru a salva copilul. Imediat după ce l-a adus pe lume pe fiului ei, Huxley, starea ei s-a agravat, a intrat în comă și a fost conectată la aparate.

Soțul lui Autumn, Zach, a spus că medicii i-au dat zero la sută șanse de supraviețuire. Însă el nu a vrut să accepte acest verdict, potrivit msn.com . După ce a fost îngrijită în diverse spitale din Indiana, Autumn a ajuns într-un final la un spital din Chicago, în luna octombrie.

Odată ajunsă aici, medicii au lat în calcul un transplant de plămâni, dar, până la urmă, chirurgul specialist Ankit Bharat a ales să-i acorde mai mult timp pentru a se recupera singură. Totuși, în ambele situații șansele ei de supraviețuire creșteau la cel mult 5 la sută.

Însă Zach nu a renunțat niciodată la ea și a refuzat să o deconecteze de la aparate, iar în final recomandarea doctorului Bharat, aceea că Autumn avea nevoie de mai mult timp, s-a dovedit a fi corectă, pentru că starea ei a început să se îmbunătățească încet, dar constant.

Autumn și-a cunoscut fiul pe 19 octombrie, când acesta avea deja 2 luni. O lună mai târziu a ieșit de la terapie intensivă, iar pe 1 decembrie a fost externată.

Medicii au numit recuperarea ei un „miracol”, spunând că a reușit să recupereze până la 40% din capacitatea pulmonară în momentul externării.

Deși plămânii ei nu își vor reveni complet niciodată, medicii spun că Autumn este acum capabilă să trăiască o viață absolut normală.

Editor : D.C.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

Împușcată mortal în plină stradă, la 21 de ani, alături de iubit! Autoritățile au făcut o descoperire care schimbă totul

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

ONU cere anchetă după descoperirea unor gropi comune în Fâșia Gaza: "Victimele au fost îngropate adânc şi acoperite cu deșeuri”

Cazul bizar al pacientului infectat cu coronavirus timp de 613 zile

Virusul gripal e cel mai probabil să declanșeze o nouă pandemie. Cercetătorii se tem și de un patogen misterios numit „Boala X”

Un spital din București a înființat Registrul Naţional Unic al Pacienţilor Arşi

Partenerii noștri