Un bărbat a refuzat să-și deconecteze de la aparate soția cu zero șanse de supraviețuire. După 2 luni, aceasta s-a trezit din comă

Data actualizării: Data publicării:
cuplu

O femeie care era menținută în viață doar de aparate, despre care medicii au spus că are „zero șanse de de supraviețuire”, s-a trezit din comă la două luni după ce soțul ei a refuzat să o deconecteze de la aparate.

Femeia din Indiana, SUA, s-a infectat cu coronavirus în 2021, în timp ce era însărcinată, după ce a amânat vaccinarea pentru că se temea pentru copil, întrucât mai pierduse trei sarcini. Autumn Carver a fost internată în spital și a fost pusă pe ventilație artificială. La scurt timp, medicii au decis să-i facă cezariană, pentru a salva copilul. Imediat după ce l-a adus pe lume pe fiului ei, Huxley, starea ei s-a agravat, a intrat în comă și a fost conectată la aparate.

Soțul lui Autumn, Zach, a spus că medicii i-au dat zero la sută șanse de supraviețuire. Însă el nu a vrut să accepte acest verdict, potrivit msn.com . După ce a fost îngrijită în diverse spitale din Indiana, Autumn a ajuns într-un final la un spital din Chicago, în luna octombrie.

Odată ajunsă aici, medicii au lat în calcul un transplant de plămâni, dar, până la urmă, chirurgul specialist Ankit Bharat a ales să-i acorde mai mult timp pentru a se recupera singură. Totuși, în ambele situații șansele ei de supraviețuire creșteau la cel mult 5 la sută.

Însă Zach nu a renunțat niciodată la ea și a refuzat să o deconecteze de la aparate, iar în final recomandarea doctorului Bharat, aceea că Autumn avea nevoie de mai mult timp, s-a dovedit a fi corectă, pentru că starea ei a început să se îmbunătățească încet, dar constant.

Autumn și-a cunoscut fiul pe 19 octombrie, când acesta avea deja 2 luni. O lună mai târziu a ieșit de la terapie intensivă, iar pe 1 decembrie a fost externată.

Medicii au numit recuperarea ei un „miracol”, spunând că a reușit să recupereze până la 40% din capacitatea pulmonară în momentul externării.

Deși plămânii ei nu își vor reveni complet niciodată, medicii spun că Autumn este acum capabilă să trăiască o viață absolut normală.

Editor : D.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri