Live

Trump anunță că decretează „urgență națională” pentru zidul de la granița cu Mexicul

Data actualizării: Data publicării:
Foto: Guliver/GettyImages

Donald Trump a anunţat vineri că va declara „urgenţă naţională”, o procedură excepţională pentru a finanţa zidul pe care l-a promis la frontiera cu Mexicul, declanşând o bătălie judiciară cu opozanţii săi, relatează AFP şi dpa.

Foto: Guliver/GettyImages

„Toată lumea ştie că zidurile funcţionează”, a spus Donald Trump, invocând o „invazie” de migranţi ilegali.

„Vorbim despre o invazie a ţării noastre, cu droguri şi traficanţi de fiinţe umane şi toate tipurile de infractori şi de bande. Declarăm urgenţă naţională din cauza acestei invazii”, a precizat el.

Trump a adăugat că zidul pe care îl doreşte ar putea fi construit mai încet dacă ar trece prin canalele legislative normale. „Pot să fac un zid într-o perioadă mai lungă de timp, dar vreau să-l fac mult mai repede”, a subliniat el.

Această procedură îi permite teoretic liderului de la Casa Albă să ocolească Congresul pentru a debloca fonduri pentru construirea zidului pe care-l doreşte împotriva imigraţiei clandestine.

Imediat, liderii democraţi din Congres au declarat că decretarea „urgenţei naţionale” pentru construirea zidului este „o lovitură violentă” dată Constituţiei.

Sursa: Agerpres

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Biden îl ironizează pe Trump la cina corespondenților de la Casa Albă: Sunt un bărbat matur, într-o cursă împotriva unui copil de 6 ani

Posibilul vicepreședinte al lui Trump a recunoscut că și-a ucis câinele: „L-am urât”

Victoria lui Trump, risc existențial pentru unitatea Europei. Cum ar putea fi dezbinată UE dacă magnatul revine la Casa Albă (Politico)

Alegerile din SUA, cel mai urmărit eveniment electoral în 2024. „Guvernul a fost conceput ineficient și să aibă conflicte interne”

Partenerii noștri