Live

Centenar. Arcul de Triumf din Bruxelles, în culorile tricolorului de Ziua Națională a României

Data publicării:

Pe Arcul de Triumf din parcul Cinquantenaire, monument simbolic din inima Cartierului European al Bruxelles-ului, a fost proiectat un show 3D videomapping în culorile tricolorului, de Ziua Națională a României și a Centenarului Marii Uniri.

Evenimentul a fost organizat de Reprezentanța Permanentă a României la UE în colaborare cu ambasada României în Belgia, cu sprijinul Primăriei Municipiului București și a Creart, potrivit unui comunicat de presă.

Ambasadorul României la UE, Luminița Odobescu, a declarat : „Mulțumesc tuturor instituțiilor române și belgiene care ne-au sprijinit în realizarea acestui proiect de suflet dedicat comunității românești și publicului internațional de la Bruxelles. Este emoționant să împărtășesc acest eveniment alături de ei, în ziua în care România modernă împlinește 100 de ani, cu exact o lună înainte de momentul în care țara noastră va prelua pentru prima oară Președinția Consiliului UE. Astăzi, Bruxelles, centrul instituțiilor europene, este cel mai potrivit loc unde să fie proiectat tricolorul României.”

Lucrarea de 3D videomapping a fost realizată de studioul Les Ateliers Nomad din București.

Proiecția poate fi vizionată aici.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

FOTO După ce s-a lăsat filmată la duș, alături de soțul ei, a semnat contractul vieții. ”Ne vedem acolo”

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

O femeie de 101 ani este confundată cu un bebeluș de fiecare dată când zboară cu avionul

Un centenar din New York dezvăluie cele 3 secrete care l-au ajutat să trăiască 101 ani

Un centenar din SUA mănâncă de 36 de ani la același restaurant fast food. Acolo și-a sărbătorit aniversarea a 100 de ani

Cele 3 regrete ale „supercentenarilor”. Lucrurile pe care cei mai bătrâni oameni din lume își doresc să le fi făcut diferit

Partenerii noștri