Centenar. Arcul de Triumf din Bruxelles, în culorile tricolorului de Ziua Națională a României

Data publicării:
arc triumf bruxelles

Pe Arcul de Triumf din parcul Cinquantenaire, monument simbolic din inima Cartierului European al Bruxelles-ului, a fost proiectat un show 3D videomapping în culorile tricolorului, de Ziua Națională a României și a Centenarului Marii Uniri.

Evenimentul a fost organizat de Reprezentanța Permanentă a României la UE în colaborare cu ambasada României în Belgia, cu sprijinul Primăriei Municipiului București și a Creart, potrivit unui comunicat de presă.

Ambasadorul României la UE, Luminița Odobescu, a declarat : „Mulțumesc tuturor instituțiilor române și belgiene care ne-au sprijinit în realizarea acestui proiect de suflet dedicat comunității românești și publicului internațional de la Bruxelles. Este emoționant să împărtășesc acest eveniment alături de ei, în ziua în care România modernă împlinește 100 de ani, cu exact o lună înainte de momentul în care țara noastră va prelua pentru prima oară Președinția Consiliului UE. Astăzi, Bruxelles, centrul instituțiilor europene, este cel mai potrivit loc unde să fie proiectat tricolorul României.”

Lucrarea de 3D videomapping a fost realizată de studioul Les Ateliers Nomad din București.

Proiecția poate fi vizionată aici.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri