Live

Furtuni puternice în vestul Europei: 9 persoane au murit

Data publicării:

Două furtuni au lovit, una după alta, Spania, Portugalia şi Franţa şi au provocat moartea a nouă oameni şi distrugeri importante. Zeci de familii nu vor putea face Crăciunul acasă, după ce vântul puternic le-a distrus locuințele.

În Spania, furtunile Elsa şi Fabien au provocat moartea a șapte oameni. Vântul a atins la rafală 140 de kilometri la oră, valurile au fost şi de nouă metri iar apa a înaintat mult pe uscat. Din cauza ploilor torenţiale, râurile au ieşit din matcă.

Mii de oameni au sunat la urgenţe pentru a cere ajutor sau pentru a semnala arbori şi stâlpi de electricitate căzuţi, mobilier urban sau acoperişuri smulse de vânt.

Mii de gospodării au fost inundate sau au rămas fără electricitate.

- Apa a intrat cu o putere teribilă! Vecinii şi-au pierdut casa. Toate aparatele electrocasnice, hainele. Nu le-a rămas nimic. Eu şi fiul meu am rămas pe străzi.

Celebrul parc Retiro din Madrid a fost închis din cauza vântului periculos iar decoraţiunile de pe bulevarde au fost strânse pentru a evita incidente.

Şi în Portugalia au murit doi oameni - unul lovit de un copac, altul după ce casa lui s-a prăbuşit peste el. Ploile abundente şi vântul puternic au provocat pagube uriașe.

În Franţa, au fost lovite de furtună sud-vestul şi insula Corsica.

- Ne-a fost tare teamă. Acoperişul nostru a zburat o parte în grădină şi altă parte ceva mai departe.

- Acolo e acoperişul vecinului meu.

O rafală extrem de violentă, despre care s-a crezut iniţial că a fost o tornadă, a distrus mai multe case, lâsând fără adăpost 20 de familii.

- Ne băgaserăm în pat, şi eu şi soţia şo copiii, şi deodată nu mai aveam acoperiş deasupra capului. Într-o fracţiune de secundă am pierdut tot.

Gérard Ducos, primarul din Serres-Sainte-Marie: „Mai mulţi oameni s-au panicat foarte tare. Au suferit un şoc emoţional.”

Insula Corsica a rămas izolată de continent după ce aeroportul, inundat, a fost închis şi nici pe mare nu se încumeta nimeni să facă curse.

Pe ţărmul Sardiniei, echipajul unei nave împinse de furtună spre stânci a fost salvat cu elicopterul de gărzile italienie de coastă.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Cum a ajuns o melodie care a terminat pe ultimul loc la Eurovision să răstoarne cea mai veche dictatură fascistă din Europa

Premierul spaniol Pedro Sanchez vrea să demisioneze după ce soția lui a fost acuzată de corupție. Procurorii cer clasarea dosarului

„Messi al medicinei sportive”: „Am văzut rupturi de ligamente la copii de 7 ani”. Terenurile de iarbă sintetică, principala cauză

Anunț șoc al premierului spaniol, după ce un tribunal a anunțat că o anchetează pe soția sa pentru corupție

Partenerii noștri