Live

Scoțian găsit vinovat pentru că și-a învățat câinele să facă salutul nazist

Data publicării:

Libertatea de exprimare este invocată inclusiv de actorul Ricky Gervais în cazul bărbatului de 30 de ani din Scoția care și-a antrenat câinele să facă salutul nazist atunci când spune „gazează-i pe evrei” sau „Sieg Heil”, scrie BBC.

Mark Meechan, din Lanarkshire, a fost găsit vinovat de încălcarea legii privind comunicațiile, postând mesaje antisemite și rasiste, fiind catalogate „ofensă grosolană”.

Bărbatul a publicat în 2016 un clip pe YouTube, urmărit foarte rapid de peste trei milioane de ori, în care câinele său, Buddha, ridică laba dreaptă atunci când aude „gazează-i pe evrei” sau „Sieg Heil”.

El s-a apărat și a spus că filmul a fost făcut doar ca să o enerveze pe prietena lui, însă autoritățile nu l-au crezut, mai ales că el a rostit de 23 de ori „gazează-i pe evrei”.

În apărarea lui Meechan au sărit mai multe persoane, inclusiv comediantul Ricky Gervais.

„Un bărbat a fost găsit vinovat de o instanță din Marea Britanie pentru că a făcut o glumă catalogată 'ofensă grosolană'. Dacă nu crezi în dreptul cuiva să spună lucruri pe care tu le consideri 'ofensă grosolană', atunci nu crezi în libertatea de exprimare”, a spus Ricky Gervais.

Însă, șeriful Derek O'Carroll a declarat în instanță că filmarea este „amenințătoare și este o ofensă grosolană”. În plus, polițistul a spus că bărbatul știa ce face, în special pentru că a spus despre el că îi place „comedia care ofensează”. În plus, instanța a luat în considerare libertatea de exprimare, însă a considerat că acest drept vine cu o anumită responsabilitate.

Instanța urmează să decidă pe 23 aprilie ce pedeapsă îi va aplica bărbatului.

 

 

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

E gata să plece la 5.000 km distanță, după ce amanta a născut al doilea copil, iar soția al patrulea. Pe cine ia cu el

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Zaharova amenință cu nucleara: Rusia va răspunde dacă Ucraina va lovi teritoriul rus cu arme britanice

O tânără care a crezut că este mahmură a ajuns până la urmă la spital iar medicii i-au spus că mai are doar 12 luni de trăit

Marea Britanie dă voie Ucrainei să lovească în interiorul Rusiei cu armele pe care i le dă. Promisiunea lui David Cameron, la Kiev

Netanyahu: „Evreii trebuie să fie capabili să se apere singuri, pentru că nimeni nu-i va apăra”

Partenerii noștri