Autorităţile australiene investesc în sport. Pregătirea olimpiadei de vară din 2032 va costa peste 160 milioane de dolari

Alexandru Gologan Data publicării: Data actualizării:
institutul australian pentru sport
sursa: profimediaimages.ro/

Autorităţile australiene vor investi 250 de milioane de dolari australieni, echivalentul a 165,08 milioane de dolari americani, în Institutul Australian pentru Sport (AIS). Investițiile vin în sprijinul pregătirii Jocurilor Olimpice de vară, care se vor desfășura în țară din 2032, relatează Reuters.

Deschis în 1981, Institutul a format un mare număr de campioni mondiali şi olimpici, dar a cunoscut un declin în ultimii ani, din cauza reducerii fondurilor şi pentru că sportul australian s-a îndreptat spre centrele private din țară pentru a face performanţă.

„Această facilitate a fost lăsată să decadă şi să nu mai fie atât de bună pe cât trebuia. Prin acest anunţ luăm o atitudine optimistă în perspectiva Jocurilor din 2032, când vom găzdui pentru a treia oară Jocurile Olimpice, foarte importante pentru noi”, a declarat premierul Anthony Albanese.

Guvernul australian va aloca fondurile pentru modernizarea AIS din bugetul naţional. Centrul va beneficia de noi facilități de antrenament, un stadion acoperit pentru atletism şi un bloc de cazare cu 192 de paturi.