Video Digistoria - cele mai importante evenimente petrecute în 3 martie

Data publicării:
digistoria-3

1938 - PETROL PRINTRE DUNE  

O companie americană descoperă petrol lângă Dammam, în Arabia Saudită. Este un moment care va schimba pentru totdeauna istoria Orientului Mijlociu și a lumii. Petrolul a fost găsit după trei ani de eforturi și eșecuri. Max Steineke, geologul șef al companiei, a insistat să fie continuate forările. Puțul Dammam nr. 7 a fost primul.

Arabia Saudită are cele mai mare rezerve de petrol din lume. Compania care a găsit petrolul se cheamă acum Aramco, una dintre cele mai valoroase firme din lume.

1878 - INDEPENDENȚĂ RECUNOSCUTĂ

La San Stefano, lângă Istanbul, era semnat tratatul prin care independența României, câștigată în luptele din Bulgaria, era recunoscută la nivel internațional. România primește și Dobrogea, dar este forțată să cedeze Rusiei cele trei județe din sudul Basarabiei. Prin același tratat, Bulgaria revenea pe harta Europei ca stat autonom.

Totuși, tratatul dădea Rusiei o poziție prea puternică în Balcani. În iulie, este semnat un alt tratat, în Berlin. Statul bulgar este micșorat. Independența României e validată.

UN SECOL DE TIME

Acum exact 100 de ani, primul număr al revistei "Time" apărea la New York. Fondatorii au fost Briton Hadden și Henry Luce, care au fost colegi la Universitatea Yale. Revista Time este cunoscută în toată lumea pentru prima
pagină cu bordură roșie și pentru rubrica "Omul Anului". Ambele au apărut pentru prima oară în 1927.

Time este una dintre cele mai influente reviste din lume. Stilul în care erau scrise articolele la început era inovativ și a copiat rapid de jurnaliștii influențati de presa din SUA.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri