Video Digistoria – cele mai importante evenimente petrecute în 18 aprilie

Data publicării:
digistoria
Cele mai importante evenimente petrecute în 18 aprilie.

1930 - "NU SUNT ȘTIRI"

La ora 20:45, postul de radio BBC trebuia să transmită un buletin de știri de 15 minute. Dar crainicul a anunțat "nu sunt știri" și a băgat muzică de pian restul emisiunii.

Povestea nu este un mit. BBC a confirmat că așa a fost. Contextul este important. La vremea aceea, buletinele de știri depindeau de agenții și de comunicate oficiale.

Se pare că, în acea zi, nici declarațiile venite de la guvern și nici știrile locale nu au fost considerate suficient de interesante pentru a fi date la un radio național.

1943 - MOARTEA AMIRALULUI

Amiralul japonez Isoroku Yamamoto, cel care a planificat atacul de la Pearl Harbor, este ucis când avionul cu care zbura e doborât de avioane de vânătoare ale SUA.

Americanii spărseseră codurile secrete japoneze și știau traseul comandantului Flotei Imperiale. Yamamoto urma să facă un zbor scurt, de două ore, cu un bombardier.

18 avioane P-38, cu două motoare, au fost folosite în atac. Moartea amiralului Yamamoto a demoralizat marinarii japonezi, dar i-a bucurat de militarii aliați din Pacific.

1906 - ORAȘ DISTRUS DE CUTREMUR ȘI FOC

La ora 5 și 12 minute, coasta de nord a Californiei se zguduia puternic. Un cutremur cu magnitudine 7,9, care a durat 42 de secunde, lovea orașul San Francisco.

Din cauza seismului, au izbucnit mai multe incendii, care au provocat pagube mai mari decât mișcarea telurică. Flăcările au ars patru zile și patru nopți fără oprire.

La final, 80% din San Francisco dispăruse de pe fața Pământului. În jur de 3.000 de oameni au fost uciși. Este cel mai grav dezastru natural petrecut în California.

Editor : Loredana Bancăș

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri