Sari la conținut

Caz rar pentru poliţişti: ponei furat imediat după naștere

Caz rar pentru poliţiştii din Iaşi: au avut de recuperat un ponei, furat imediat după naştere de la o bază de agrement. Stăpânii au făcut imediat reclamaţie, iar ancheta nu a fost uşoară. Trei zile au umblat agenţii după micul cal până să îl găsească, aproape leşinat de foame. Cei care l-au luat nu erau prieteni cu animalele: aveau de gând doar să îl vândă şi nu i-au dat nimic de mâncare.

Poni are o săptămână. Imediat ce a venit pe lume a devenit centrul atenţiei. Numai că nişte indivizi au vrut să se îmbogăţească de pe urma drăgălăşeniei lui. Astfel că, într-o noapte, au furat poineiul.

Irina Anea, director bază de agrement: „L-au luat cu totul de la mama lui. Sincer, am fost foarte supărați atât pentru sănătatea puiului, cât și pentru sănătatea mamei. Era și o situație în care putea să nu trăiască datorită faptului că nu era alăptat corespunzător.”

Proprietarii au alertat imediat poliţia, iar oamenii legii l-au găsit, după trei zile, într-o piaţă. Urma să fie vândut. L-au adus acasă, iar bucuria a fost mare atât pentru oameni, cât şi pentru părinţii puiului.

Oamenii legii încearcă acum să îi prindă pe cei care au furat puiul.

Anca Vâjiac, purtător de cuvânt IPJ Iași: „Efectuăm verificări în vederea stabilirii întregii situații de fapt. De asemenea, în urma verificărilor polițiștilor secției 4, puiul de ponei a fost recuperat și predat proprietarilor.”

Părinţii lui Poni au fost aduşi la Iaşi în urmă cu doi ani. Căluţul este al doilea "copil" al familiei.