Cobra fugară „Houdini” s-a întors la zoo după o săptămână. Șarpele este acum „în arest la domiciliu”

Data publicării:
cobra
Cobră FOTO: Getty Images

La o săptămână după evadarea spectaculoasă dintr-o grădină zoologică suedeză, o cobră regală devenită celebră s-a întors duminică în incinta ei, după ce a reuşit zile întregi să scape de toate căutările, lucru care i-a adus porecla „Houdini”.

„Am recuperat-o”, a indicat într-un comunicat Skansen Aquarium, care a fost nevoit să îşi închidă secţia de reptile până la capturarea cobrei fugare, potrivit AFP, preluată de Agerpres.

La doar câteva zile de la sosirea sa la grădina zoologică, şarpele, numit „Sir Vas”, a evadat sâmbătă, 22 octombrie, strecurându-se prin unul dintre corpurile de iluminat din terariul său.

Potrivit conducerii grădinii zoologice, care găzduieşte cobre regale de aproape 15 ani, becuri mai economice au fost instalate recent pentru a înlocui vechile lămpi, care ofereau mai multă căldură şi ţineau reptilele la distanţă.

„Sir Vas” a dejucat apoi tentativele de a-l recupera, primind porecla „Houdini”, după iluzionistul Harry Houdini, devenit celebru pentru evadările sale uimitoare.

Pentru a da de urma reptilei, angajaţii grădinii zoologice au răspândit făină şi au instalat capcane lipicioase, însă fără succes. Grădina zoologică a instalat apoi camere speciale puse la dispoziţie de serviciul vamal pentru a inspecta locurile greu accesibile.

Vineri, fuga reptilei părea să se fi încheiat după ce personalul o localizase într-un perete interior.

„Isteţul Houdini şi-a schimbat însă locul de mai multe ori atunci când făceam mai multe găuri pentru a-l prinde”, a precizat grădina zoologică.

„Şi-a dat seama apoi că în clădire se aflau agenţi vamali şi a fugit să se ascundă în altă parte”, a explicat Skansen Aquarium, adăugând că „poţi fugi de vamă, dar nu te poţi scăpa de ea”.

În noaptea de sâmbătă spre duminică, cobra pare să se fi decis să renunţe la viaţa de fugar.

„A renunţat şi s-a târât înapoi în casa sa sigură şi caldă”, a precizat grădina zoologică.

Secţia de reptile a fost redeschisă publicului, dar „Houdini” a fost plasat „în arest la domiciliu” pentru a fi ţinut sub observaţie, iar vizitatorii nu îl vor putea vedea până luni.

Originară din Asia de Sud şi de Sud-Est, cobra regală, în mod obişnuit calmă şi prezentând un risc redus de a ataca, este cel mai lung şarpe veninos din lume.

Prada sa principală este alcătuită din alţi şerpi, însă muşcătura ei poate fi mortală pentru om dacă nu este tratată la timp.

Editor : B.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri