Un bărbat a fost condamnat la 2 ani și jumătate de închisoare pentru că a ucis un motan într-un lift, în Istanbul

Data publicării:
motanul eros
O instanţă din Istanbul a condamnat un bărbat la doi ani şi jumătate de închisoare pentru uciderea intenţionată a unei pisici Foto: Facebook/Justice for Eros

O instanţă din Istanbul a condamnat un bărbat la doi ani şi jumătate de închisoare pentru uciderea intenţionată a unei pisici, transmite miercuri agenţia turcă Anadolu preluată de DPA.

De asemenea, instanţa a emis şi o interdicţie de călătorie pe numele respectivului bărbat. Verdictul nu este definitiv.

Imagini surprinse de camerele de supraveghere şi prezentate în cadrul procesului îl arată pe bărbat lovind un motan comunitar pe nume Eros în interiorul unui lift timp de mai multe minute, până când animalul a rămas inert. Acest incident, produs pe 1 ianuarie, a generat un val de furie publică, scrie Agerpres.

Mai mulţi activişti pentru drepturile animalelor dar şi politicieni au asistat la şedinţa de judecată de miercuri. Acuzatul a susţinut că suferă de probleme psihice, conform Anadolu.

Clipuri video care circula pe X arată oamenii din sala de judecată cum scandează numindu-l criminal pe acuzat. Haştagul "Justice for Eros" (dreptate pentru Eros) a fost foarte folosit pe platforma de social media.

Pedeapsa de doi ani şi jumătate de închisoare este cea mai mare pronunţată vreodată în conformitate cu Legea pentru protecţia Animalelor din Turcia, a precizat într-un mesaj postat pe X ministrul justiţiei, Yilmaz Tunc.

Istanbulul este celebru şi pentru numărul mare de pisici comunitare care trăiesc pe străzile sale.

Editor : A.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri