Sari la conținut

VIDEO. Koko, gorila care a cântat la chitara basistului trupei Red Hot Chili Peppers

Koko, o gorilă care a învăţat limbajul semnelor, a ”cântat” la chitara rockerului Flea, basistul trupei californiene Red Hot Chili Peppers, informează site-ul revistei New Musical Express citat de News.ro.

Gorila Koko este celebră în Statele Unite, deoarece a învăţat limbajul semnelor şi este capabilă să înţeleagă anumite cuvinte şi propoziţii scurte rostite în limba engleză.

Rockerul Flea a avut posibilitatea de a se întâlni, recent, cu Koko, şi a decis să ia cu el o chitară în timpul acestei vizite speciale, pentru a i-o arăta celebrei primate. 

Koko a reacţionat foarte bine, imediat după ce l-a cunoscut pe Flea, a început să atingă coardele chitarei acestuia. 

”Bravo! E bine aşa, Koko!”, i-a spus Flea.

”S-a prins foarte repede cum stă treaba. A fost cel mai tare lucru care mi s-a întâmplat vreodată. Aceasta este o zi pe care nu o voi uita niciodată”, a povestit Flea, după această vizită insolită.

Koko are şi un site care îi este dedicat, administrat de The Gorilla Foundation. Pe acel site, Flea este descris ca ”unul dintre muzicienii preferaţi” ai gorilei Koko, iar administratorii site-ului au scris un mesaj în care au spus că renumita primată a fost ”încântată” să îl întâlnească pe basistul trupei Red Hot Chili Peppers.

Acelaşi mesaj afirmă că vor exista ”colaborări viitoare” între Flea şi gorila Koko.

Red Hot Chili Peppers este un grup rock american înfiinţat la Los Angeles în 1983. Stilul muzical al trupei californiene combină în principal elemente de rock şi funk, cu influenţe punk, metal şi rap. Grupul a câştigat şapte premii Grammy şi a lansat 10 albume de studio, care s-au vândut în peste 80 de milioane de copii pe plan mondial.

Pe aceeași temă

VIDEO | Gafă la BBC

Moment jenant într-o emisiune la postul de televiziune BBC. Imagini cu gorila evadată de la grădina zoologică din...