VIDEO Cea mai bătrână gorilă din lume a împlinit 65 de ani

Data publicării:
gorila fatou mananca din tortul aniversar de 65 de ani
Fatou, o gorilă despre care se crede că este cea mai bătrână din lume, a împlinit 65 de ani. Foto: Instagram/ Zoo Berlin

Fatou, o gorilă despre care se crede că este cea mai bătrână din lume, a împlinit 65 de ani, a anunțat Grădina Zoologică din Berlin, citată de CNN.

Tortul aniversar tradițional nu putea lipsi nici anul acesta. Masa de ziua de naștere este întotdeauna ceva special pentru Fatou”, au scris reprezentanții grădinii zoologice pe Instagram.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Fotografiile incluse în postare o arată pe Fatou mâncând un tort decorat cu fructe, cu numărul 65.

Fatou a ajuns la Berlin în 1959, în „împrejurări neobișnuite”, potrivit Zoo Berlin.

Un marinar a folosit tânăra gorilă pentru a-și plăti nota de plată la o tavernă din Marsilia, Franța, după care a fost plimbată prin Europa înainte de a fi cumpărată de grădina zoologică din Germania. Se estimează că avea doar doi ani în acel moment.

În 2019, Fatou a intrat în Cartea Recordurilor, devenind „cea mai bătrână gorilă vie în captivitate”, după ce Trudy, o gorilă născută în 1956, a murit.

Fatou este unul dintre puținele animale de la Grădina Zoologică din Berlin născut în sălbăticie, potrivit comunicatului de presă. În captivitate, gorilele trăiesc de obicei până la 50 de ani, potrivit Guinness.

Editor : M.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri