Foto Examinarea medicală a unei gorile de 175 de kilograme a devenit virală pe internet

Data publicării:
gorila
Sursa foto: Profimedia Images

"Barney", un mascul de gorilă cu spate argintiu, de 28 de ani şi 175 de kilograme, care trăieşte într-o grădină zoologică din Miami, a devenit faimos pe internet datorită imaginilor în care este văzut anesteziat şi intubat pe o masă a clinicii în timpul examinărilor medicale, relatează EFE.

Imaginile impresionante au fost postate miercuri de directorul pentru comunicaţii al parcului zoologic, Ron Magill pe contul său de Twitter unde are mii de urmăritori.

"Aceste fotografii au fost luate când 'Barney' era supus unei examinări medicale minuţioase la grădina zoologică din Miami",a scris Magill pe reţeaua de socializare. În imagini gorila este văzută alături de medicii veterinari care l-au supus unei examinări atente în urma "unei tuse persistente" de care suferea.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Mai mulţi specialişti veterinari din comitatul Miami-Dade i-au făcut analize suplimentare de sânge şi radiografii şi au precizat că există "o preocupare", deoarece "Barney" ar putea fi bolnav de pneumonie, scrie Agerpres.

După ce i s-a practicat o bronhoscopie, există indicii că "Barney" ar putea suferi de pneumonie, deşi sunt aşteptate încă rezultatele mostrelor de laborator pentru a se stabili diagnosticul, notează Gregory Holt, pneumolog la Universitatea din Miami (UM).

La examinarea medicală a gorilei a participat şi cardiologul veterinar Dewey Carpenter, care a testat cu ultrasunete inima lui "Barney".

Gorilele masculi suferă frecvent de de hipertensiune şi de boli cardiace şi chiar dacă presiunea arterială a lui "Barney" era normală, cardiologul "a descoperit că are inima uşor mărită", dar "în limitele normale pentru o gorilă de vârsta lui", semnalează instituţia într-un comunicat.

"Barney" a fost vaccinat totodată împotriva rabiei şi a tetanosului.

După ce vor fi completate examinările medicale, "Barney" va fi readus în habitatul său din grădina zoologică din Miami.

Editor : V.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri