Alimentele care devin toxice sau care se strică mai repede dacă sunt ținute în frigider

Data actualizării: Data publicării:
Smiling,Woman,Taking,A,Fresh,Lemon,Out,Of,The,Fridge,
Alimente pe care toți le avem în casă devin toxice dacă le ținem la frigider, potrivit specialiștilor FOTO: Shutterstock

Frigiderul poate să facă bine, dar și rău, în egală măsură. Alimente pe care toți le avem în casă devin toxice dacă le ținem la frigider, potrivit specialiștilor. În același timp, sunt și produse care, deși nu fac rău sănătății dacă se refrigerează, se strică mai repede la rece. Iată care sunt acestea și la ce riscuri ne expunem.

În baza celor constatate de studii, am făcut o listă cu alimentele care devin, culmea, toxice dacă sunt ținute în frigider. De exemplu ceapa nu trebuie păstrată în frigider, ba din contra, trebuie păstrată în locuri uscate și fără lumina. Și dacă vă gândiți să păstrați o jumătate de ceapă la frigider, nu ajută decât în ideea în care nu se adună mai multe bacterii. Același lucru este valabil și pentru usturoi care odată pus în frigider poate deveni cauciuc dacă este refrigerat.

Ghimbirul, acest aliment minune pentru sănătate, ajunge să mucegăiască dacă este depozitat în frigider.

Orezul odată gătit nu trebuie ținut la frigider mai mult de 24 de ore, pentru că face mucegai foarte repede. Culmea, contrar a ceea ce facem în mod normal, roșiile își pierd din aromă și devin mult mai moi dacă le ținem la temperaturi scăzute.

Bananele sunt cele care își schimbă culoarea, nu devin neapărat toxice, dar cel mai bine sunt păstrate la temperatura camerei. Mierea se cristalizează dacă nu este păstrată la temperatura camerei. Cartofii dacă sunt ținuți în frigider transformă amidonul în zahăr. Și, în cele din urmă, pâinea se poate usca dacă rămâne prea mult timp în mediu închis și rece. 

Editor : D.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri