Ce mănâncă adepții raw vegan de Crăciun

Data publicării:
raw vegan mancare

Pentru adepţii tradiţiei, Crăciunul nu are cum să fie sărbătorit în stil raw vegan. Însă cei care au ales această variantă de alimentaţie demonstrează contrariul. Din meniul lor de sărbătoare nu lipsesc sarmalele şi nici salata de boeuf, chiar dacă niciunul dintre preparate nu conţine vreo urmă de carne.

Este forfotă în bucătăriile restaurantelor raw vegane din Constanţa. Se pregătesc sarmale, dar şi alte mâncăruri tradiţionale într-un stil aparte.

Sărmăluţe din foi de varză pusă de noi umplute cu quinoa şi legume sau frunze de viţă cu orez integral şi legume, variantele tradiţionale, facem piftie fără cărniţă, lebăr vegan, salată boeuf fără boeuf”, afirmă Alina Barbu, managerul unui restaurant raw vegan.

O porţie de sarmale cu smântână de caju costă 12 lei. Iar bucătarii au pregătit şi deserturi raw-vegane.

Un platou festiv de dulciuri care conţine cozonac raw, praline, ciocolată şi tort costă 50 de lei şi are 500 de grame.

Deserturile vegane şi raw-vegane înlocuiesc cu succes deserturile clasice greuţe combinaţia de ou, făină, zahăr si alte nebunii total nesănătoase”, spune Alina Barbu, managerul unui restaurant raw vegan.

Aşa va arăta tortul de pe masa de Crăciun a multor constănţeni. Deşi aţi crede că este un tort obişnuit cu ciocolată şI caramel, ei bine nu este aşa. Este un tort raw vegan făcut din caju, unt de arahide şi curmale”, relatează Yvette Mîrza, reporter Digi24.

Iar românii care încearcă produsele vegane şi raw-vegane se ling pe degete apoi:

Foarte bune, delicioase, hrănitoare, nu credeam că pot să mă satur de la o supă de ciuperci.

Sărmăluţe, cozonac raw-vegan, sărmălute raw-vegane (mănânc de Crăciun n.r.), deja îmi plouă în gură.

Un platou festiv cu salată boeuf fără carne şi maioneză, brânză raw de caju, hummus cu ardei copţi şi ciuperci cu maioneză raw costă 60 de lei. Comenzi pentru platouri cu mâncare se fac şi pentru petrecerile de revelion.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri