O tânără a renunțat să-și cumpere mâncare pentru a consuma resturile altora

Data publicării:
freegan gunoi 3
FOTO: Gulliver/ Getty Images

Josephine Liang, o tânără absolventă a Universității Oxford, a ales un stil de viață mai puțin obișnuit. Pentru a face economie, ea consumă resturile de mâncare pe care alții le aruncă.

freegan gunoi
FOTO: captură Business Insider

Tânăra din Marea Britanie spune că economisește 5 lire sterline pe săptămână, pentru că nu mai cheltuiește așa mult pe mâncarea. Acest mod de trai este numit „freegan”, potrivit Business Insider.

Josephine Liag obișnuia să-și cumpere mâncarea de la supermarket, însă după ce a descoperit această alternativa mai ieftină a decis să trăiască astfel.

Lucrez la o campanie prin care vreau să încurajez oamenii să reducă risipa de mâncare. Vreau să le arăt oamenilor că este foarte multă mâncare aruncată și e foarte ușor pentru oricine să o acceseze”, spune tânăra.

freegan gunoi 2
FOTO: captură Business Insider

De obicei stau lângă restaurante până la ora închiderii și urmăresc unde sunt aruncate resturile de mâncare. Sunt mulți freegani în Londra, care fac exact același lucru”, adaugă Liang.

Tânăra folosește, de asemenea, o aplicație numită „Olio”, care o ajută să găsească oameni care se oferă să doneze resturile lor.

Cred că am economisit mulți bani de când am început. Ceea ce vreau să fac cu adevărat cu banii aceștia este să călătoresc și aflu cât mai multe metode prin care oamenii pot avea acces la resturi de mâncare. Cred că sunt multe moduri prin care putem să nu facem risipă de mâncare”, mărturisește tânăra.

freegan gunoi 3
FOTO: Gulliver/ Getty Images

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri