Banksy confirmă că este autorul picturii apărute peste noapte pe o clădire din Londra

Data publicării:
New Banksy Art Mural in Finsbury Park, London, UK - 18 Mar 2024
Rezidenţii sunt "mândri şi încântaţi" că Banksy a ales strada lor pentru cea mai recentă pictură murală a sa. Sursa foto: Profimedia Images

O pictură murală reprezentând frunzişul unui copac care a apărut peste noapte pe zidul unei clădiri rezidenţiale din nordul Londrei este opera artistului stradal Banksy, informează site-ul publicaţiei britanice The Standard, preluat de Agerpres.

Artistul a revendicat graffiti-ul într-o postare pe Instagram luni, după o dimineaţă în care britanicii au speculat despre cine este autorul lucrării apărute duminică pe o casă din Hornsey Road, în zona Finsbury Park.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Vopsea de un verde strălucitor a fost pulverizată pe clădire, în faţa unui copac tăiat, creând impresia că este vorba de frunzişul acestuia. Un şablon reprezentând un om care ţine în mână un furtun sub presiune completează pictura murală.

Lucrarea a atras atenţia vecinilor şi trecătorilor luni dimineaţa.

Rezidenţii au declarat că sunt "mândri şi încântaţi" la gândul că artistul anonim a ales strada lor pentru cea mai recentă pictură murală a sa.

"Culorile verzi strălucitoare reprezintă Islington, ceea ce este minunat, şi, bineînţeles, Ziua Sfântului Patrick, care este frumoasă şi festivă. Alegerea culorilor cartierului nostru o face să pară un mesaj personal pentru noi, locuitorii. Ne simţim atât de mândri", a declarat Wanja Sellers, o rezidentă de pe Hornsey Road, care locuieşte în apropiere de clădire.

Culoarea vie a vopselei se potriveşte cu cea folosită de Consiliul din Islington pentru indicatoarele stradale din zonă, potrivit DPA.

Editor : M.I.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri