Galerie Foto Top 10 cele mai bune țări dacă vrei să trăiești și să lucrezi în străinătate. Surpriza totală este țara de pe primul loc

Data actualizării: Data publicării:
Mexic
Mexic FOTO: Getty Images

În urma unui sondaj făcut în rândul expaților, a fost realizat un top al celor mai bune țări pentru cei care au ales să trăiască și să lucreze în străinătate. Doar două dintre acestea se află în Europa, însă surpriza totală este țara de pe primul loc.

Potrivit unui sondaj realizat de InterNations și citat de Business Insider, cea mai populară țară în rândul expaților este Mexicul. Acum, această țară, pe care multă lume o consideră nesigură și chiar periculoasă, se află în vârful clasamentului, însă s-a situat foarte bine și în topurile realizate în anii anteriori.

Portugalia FOTO: Getty Images
Portugalia FOTO: Getty Images

InterNations se descrie ca fiind cea mai mare rețea globală de expați, având 5 milioane de utilizatori. La sondaj au participat peste 10.000 de persoane din 172 de țări și teritorii.

Expații sunt încântați de Mexic pentru că localnicii, în marea lor majoritate, sunt prietenoși și au spus că este foarte ușor de găsit o locuință accesibilă.

Clasamentul a fost întocmit în baza mai multor informații privind calitatea vieții, accesul la locuințe, cât de ușoară este acomodarea în noul mediu, situația financiară, dar și alte criterii importante pentru o persoană stabilită temporar în altă țară.

Potrivit acestui sondaj, cei mai  puțin fericiți expați se află în: Kuweit, Norvegia și Turcia.

Top 10 cele mai bune țări pentru expați

10. Portugalia
9. Bahrain
8. Filipine
7. Costa Rica
6. Thailanda
5. Taiwan
4. Malaezia
3. Panama
2. Spania
1. Mexic

Editor : D.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri